0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

TORINO SLAVI SRBINA: Lukić golom u 90. minutu herojski spasao Bikove, Destrove makazice su pogodak meseca! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.22 u 14:50

Tri reprezentativca naše zemlje našla su se na terenu Olimpijskog stadiona!

Nedeljni program 9. runde nacionalnog prvenstva Italije počeo je dinamično i izuzetno uzbudljivo. Verovatno najmanje popularan termin, kada su u pitanju poseta stadiona, ali i gledanost TV prenosa, namenjen je za duel između Torina i Empolija. Susret na Olimpijskom stadionu u Torinu počeo je u 12 časova i 30 minuta, a glavni arbitar bio je Frančesko Fourneau. Meč je završen bez pogodaka, remijem, rezultatom 1:1.  Bikovi su izbegli poraz u samom finišu meča, tačnije u 90. minutu, kada je mrežu Empolija zatresao reprezentativac Srbije, Saša Lukić.

Na terenu su se našla čak tri člana selekcije koju sa klupe predvodi legendarni Dragan Stojković Piksi. Vanja Milinković-Savić između stativa i Saša Lukić na samoj sredini terena, počeli su meč od starta, dok je Nemanja Radonjić, kojeg krase agilnost i izuzetna brzina, šansu sa klupe dobio u 74. minutu susreta.

Ne morate biti veliki stručnjak, dovoljno je samo da posedujete elementarnu fudbalsku pismenost, da bi primetili koliko je Torino bio bolji rival na današanjem meču. Činjenica je da se gostujući sastav, prevođen trenerom Zanetijem, opredelio za defanzivu, u kojoj je bio izuzetno disciplinovan i taktički dobro postavljen, ali domaćin je većim delom utakmice imao ‘i više od igre’.

Već u prvom minutu Ola Aina, kojeg je kasnije zamenio Nemanja Radonjić, propustio je odličnu priliku da obraduje domaće vatrene pristalice. Aina je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman odlično intervenisao, pa je domaćin morao da se zadovolji kornerom. Ređale su se šanse za Torino, ali izostala je realizacija. Valentino Lazaro je bio blizu pogotka u 6. minutu, a samo 120 sekundi kasnije kolosalnu šansu nije iskoristio Nikola Vlašić.

Problem ogromnih razmera pojavio se u 11. minutu kada je glavni arbitar Antoniu Sanabriji pokazao direktan crveni karton zbog oštrog prekšraja. Ipak, na sreću domaćih, karton je ‘promenio boju’ posle reakcije iz VAR sobe. Javna opomena je ostala, ali u žutoj boji.

Ponovo se Vlašić našao u izglednoj prilici kada je u 21. minutu šutirao ka gostujućem golu, ali raspoloženi Visario je još jednom skrenuo pažnju na svoje golmanske sposobnosti. Hrvatski napadač je nastavio da šutira, ali ni da pogađa. Nije Vlašić imao sreće, jer je lopta nakon njegovog udarca glavom u 24. minutu pogodila stativu.

Saša Lukić je samo par sekundi kasnije odapeo projektil sa distance, koji je nestvarnom paradom odbranio Visario.

Uspeo je Torino da dođe do zasluženog vođsta u 27. minutu. U ulozi asistenta našao se Aina, Mirančuk se upisao u strelce, ali VAR je ovog puta sklonio osmeh sa lica domaće publike. Gol je poništen zbog ofsajd pozicije. Još jednom je Torino zatresao mrežu rivala, ali ne na regularan način, pa je i pogodak Sanabrije poništen.

Kazna za promašaje bila je neizbežna u 49. minutu! Nekadašnji reprezentativac Italije, Matija Destro, atraktivno je ‘uhvatio makazice’ izvan kaznenog prostora i doveo je goste u vođstvo. Bez ikakve sumnje, napadač gostujućeg sastava je postigao najlepši gol devetog kola.

Napadao je Torino neprestano, šef struke Paro napravio je svih pet izmena kako bi osvežio tim. Totalna terenska inicijativa i hrabra igra domaćeg tima, na sve ili ništa, isplatila se u 90. minutu. Reprezentativac Srbije, Saša Lukić, još jednom je izrastao u heroja, kada je zatresao mrežu Empolija i spasao Bikove novog poraza.

Torino je sada 10. na tabeli sa 11 osvojenih bodova, dok ekipa Empolija zauzima 13. poziciju sa tri osvojena boda manje.


Standings provided by Sofascore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter