0
Fudbal

FOTO: Facebook/Fudbalski savez Crne Gore - Football Association of Montenegro

SELEKTOR CRNE GORE NAKON ŽREBA HVALIO SRBIJU I PIKSIJA: „Srbija je izuzetno homogena ekipa – prikazuju izvanredne partije!“

Objavljeno: 09.10.22 u 19:10

Smatra da je grupa ujednačena.

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je svoje rivale u grupi kvalifikacija za Evropsko prventsvo 2024. godine u Nemačkoj. Stiče se utisak da Orlovi nikad bolju grupu nisu dobili i da bi sve osim plasmana na EURO bilo veliko iznenađenje.

Mnogo je komšijskih država u grupi sa Srbijom, čak tri (Mađarska, Crna Gora i Bugarska).

Selektor reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović, nakon žreba posebno je istakao ekipe Srbije i Mađarske.

Dobili smo veoma zahtevnu grupu. Srbija i Mađarska u poslednje vreme prikazuju izvanredne partije. Pokazatelj toga je učešće Srbije na Mundijalu. To je ekipa koja je izuzetno homogena. Piksi Stojković je na najbolji mogući način uklopio ekipu, vidi se kakve rezultate postižu. Mađarska iz godine u godinu napreduje i postiže izvanredne rezultate. Pokazala je to i Liga nacija i utakmice sa Engleskom i Nemačkom. Ima malo i simbolike – naša selekcija je prvu utakmicu odigrala sa Mađarskom. Nadam se da ćemo i posle ovih utakmica imati lep osećaj kao posle one prve. – rekao je selektor Crne Gore.

FOTO: Facebook/Fudbalski savez Crne Gore – Football Association of Montenegro

Kratko se osvrnuo i na Bugarsku koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije, Mladen Krstajić, kao i na Litvaniju.

Bugarska sa novim selektorom Mladenom Krstajićem kreće u formiranje nove ekipe. Poslednji rezultati su im bili za poštovanje. Litvanija je zbog putovanja i vremenskih uslova zahtevna. – istakao je Radulović.

Za kraj sumirao je ciljeve Crne Gore.

Grupa ujednačenog kvaliteta, biće neizvesno do kraja. Nadam se da ćemo uz veliko požrtvovanje, odgovornost i ispravljanje nekih stvari koje nisu bile dobre u Ligi nacija uspeti da na kraju ostvarimo svoje ciljeve. – zaključio je selektor Crne Gore.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter