1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PIKSI JASNO I GLASNO: ‘Kakav baraž? Idemo na Evropsko prvenstvo! Drulović je baba Vanga!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.22 u 13:35

Selektor ne sumnja u uspeh Orlova!

Žreb za kvalifikacije koje vode na Evropsko prvenstvo održan je tačno u podne u Frankfurtu. Čak 53 reprezentacija raspoređene su u 10 takmičarskih grupa, a naš nacionalni tim takmiči se u grupi G. Može se reći da su Orlovi imali dosta sreće prilikom izvlačenja kuglica, što prethodnih godina nije bio slučaj. U borbi za plasman na EURO 2024. godine Srbija će igrati protiv Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

Po završetku žreba, sa velikom dozom samopuzdanja oglasio se selektor naše zemlje, Dragan Stojković. Legendarni Piksi je izneo prve utiske u razgvoru za TV Arena Sport.

-Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika mi imamo svoje ciljeve. Nema tu prevelike priče. Jedna vrlo otvorena grupa, skoro pa komšijska. Možemo svuda autobusom, da uštedimo koji dinar jer ne moramo avionom. Ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim. Moramo da imamo određene informacije kao svi treneri, žreb je završen, ima vremena da se isprate sve ekipe malo bolje – kazao je Stojković, koji nije mogao da pretpostavi da će veliki broj prijatelja sa kojima se susreo pre žreba postati njegovi rivali posle istog.

-Bilo je mnogo ljudi, video sam Deju, Krstajića… Svi smo mi prijatelji, sad ćemo se sresti kao neki protivnici, ali sve je to fudbal. Nismo pričali o žrebu. Možda negde kroz razgovor da se provuklo, da ne bi možda voleli…. Ali ko to može da odredi, biće nam drago da se vidimo u Beogradu i Podgorici.

Stojković je poručio da o baražu čak ni ne razmišlja…

-Kakav baraž? Ne razmišljam o baražu, naš cilj je da idemo u Nemačku. Ne razmišljamo o trećem mestu, već želimo da Srbija bude na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Sve respektujemo, ali najviše nas same. Dobro je sve ovo. Ono što je sada najvažnije jesu Doha, Katar i Svetsko prvenstvo. Hoćemo i možemo da se plasiramo ne EURO. Da li ćemo otići na Evropsko prvenstvo – otići ćemo i to je to – kazao je Piksi, a potom je otkrio da je kompletan sastav grupe uoči žreba pogodio njegov asistent, Ljubinko Drulović:

-Čovek je baba Vanga. Još samo da pogodi ono šta će biti u Kataru – zaključio je Stojković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter