0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RENDULIĆ TVRDI DA JE ZVEZDA U NALETU: Atmosfera je dobra, nadam se pobedi protiv Partizana!

Objavljeno: 08.10.22 u 15:17

Omladinska selekcija Crvene zvezde će u nedelju od 11 časova na terenima iza juga Marakane dočekati večitog rivala, u okviru devetog kola prvenstva. Naši juniori ovaj susret dočekuju nakon veoma važne pobede protiv Omonije na Kipru (1:2), a očekivanja od večitog derbija izneo je strateg crveno-belih Zoran Rendulić.

– Imali smo dovoljno vremena. Na Kipru smo odradili trening oporavka pre leta, a ni sam let nije bio dugačak. Sreda – nedelja, može da se igra u ozbiljnom ritmu. Momci treba da se navikavaju na to da igraju ozbiljne utakmice na svaka tri, četiri dana. Sigurno da su protivnici u blagoj fizičkoj prednosti jer nisu imali utakmicu tokom nedelje, ali u Zvezdi moraš da se navikavaš na takav tempo – počeo je Rendulić.

Debitovaće Rendulić u derbijima sa trenerske pozicije, a kako sam ističe, ekipa je u pozitivnom naletu i veruje u pobedu.

– Ovo mi je prvi, debitanski derbi od kada sam trener. Pričali smo i pre utakmice sa Voždovcem da nas u sedam dana čekaju tri utakmice koje mogu da nam preokrenu celu sezonu. Tada smo postavili neke ciljeve sebi, da pobedimo sve tri utakmice. Kao što vidite stigli smo skoro do kraja. Tako da mislim da smo u dobrom naletu, ali opet, derbi je specifičan. Nema tu favorita. Ja se nadam da ćemo iskoristiti ove dobre momente, kako psihološke tako i samu atmosferu u ekipi i da ćemo doći do pobede.

Crveno-beli su vezali dve pobede, a imaće priliku da pobednički niz nastave i u derbiju.

– Baš o tome sam i pričao sa igračima. Protiv Voždovca smo izgledali ozbiljno, a slično je bilo i protiv Omonije. Momci su u meč ušli ozbiljno. Prvih pola sata igre su odigrali baš kako sam ja hteo i kako bih voleo da izgleda ekipa. Bili smo pravi takmičari i ne sumnjam da ćemo izabrati najbolje psihički i fizički spremne igrače za ovaj meč. Siguran sam da će dati svoj maksimum.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Prvotimci Stefan Leković i Nikola Stanković su uneli dodatnu sigurnost i mirnoću u igru našeg tima, a Rendulić je imao samo reči hvale za njih.

– O njima ne bih puno trošio reči. Oni su stvarno pravi primer profesionalaca i uvek govorim momcima kako treba da se ugledaju na njih. Svaki dan su sa prvotimcima. Još uvek ne znam ko od njih će moći da igra u nedelju, zbog obaveza sa prvim timom. Ko god se od njih bude našao u ekipi, sigurno da će nam mnogo pomoći.

Derbi odlučuju sitnice na terenu, a naglasio je šef struke crveno-belih da veruje u pobedu.

– Mislim da naša energija i prepoznatljivost u poslednje tri utakmice mogu odlučiti derbi. Agresivnost i završavanje jednostavnih akcija. Imam istu ideju od samog početka i mislim da su momci uspeli da je realizuju u poslednje tri utakmice. Ako budemo ušli u meč kao protiv Omonije i Voždovca, možemo da se nadamo pobedi – podvukao je Rendulić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter