0
Evropske lige

FOTO: AC Milan @acmilan/ Twitter

MILAN JE KRUPAN ZALOGAJ ZA CRNO-BELE: Juventus nemoćan na ‘San Siru’, Piolijeva četa želi drugi Skudeto u nizu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.22 u 20:10

Srbi bez učinka na derbiju!

Deveto kolo nacionalnog prvenstva Italije rezervisano je za veliki derbi. Slavni Milan je pred punim tribinama ‘San Sira‘, uz vetar u leđa glasnih navijača, savladao velikog rivala iz Torina. Juventus nije pronašao odgovor za prvenstveno disciplinovanu i diretktnu igru aktuelnog šampiona Italije. Milanezi su u finišu prvog poluvremena načeli rivala, a već na startu drugog dela igre u potpunosti slomili njegov otpor. Ekipa koja nastupa pod dirigentskom palicamom Stefana Piolija slavila je sa sigurnih 2:0.

Tačno u 18 časova Danijele Orsato dao je znak za početak, već tada se moglo pretpostaviti, gladijatorske borbe. Izuzetno jak tempo viđen je od prve sekunde. Puno duela na obe strane terena dodatno su ‘zapalili’ već podgrejanu atmosferu.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 9. minutu meča. Defanzivci Milana u potpunosti su izgubili ‘kompas’ i ostavili Huana Kvadrada samog na ivici kaznenog prostora. Kolumbijac je pucao kao iz topa, a na sreću domaćih, lopta ja završila tik pored leve stative. Samo 120 sekundi kasnije gosti su ponovo zapretili, ali je Milik uputio ‘mlak’ šut, pa je Tatarušanu rutinski otklonio opasnost. Juventus je izgledao veoma opasno u uvodnim minutima. Pravu bombu sa distance je uputio Danilo u 14. minutu, ali crno-beli nisu imali sreće, lopta je ponovo zaobišla okvir gola.

Kako je meč odmicao Milan je izgledao sve bolje. Agilnost igrača domaćeg sastava je prilično mučila Staru damu. U 20. minutu se vrlo jasno mogao osetiti inkomoditet u redovima crno-belih. Rafael Leao je umirio loptu nakon udarca iz ugla, namestio se, raspalio po lopti i pogodio stativu. Odahnao je Ščezni. Ponovo se portugalski ofanzivac našao u šansi, kada je u 34. minutu uputio dalekometni udarac, ali Poljak je pravovremeno intervenisao.

Milan je bio sve opasniji. Svesno su posed lopte prepustili rivalu, a gol se mogao osetiti u vazduhu. Bilo je pitanje vremena kada će neko od Milaneza realizovati svoju šansu. Jednu kolosalnu je upropastio Ismael Benaser, kada je šutirao malo iznad prečke u 37. minutu.

U najboljem mogućem trenutku Milan je dospeo u vođstvo! Istaknuti član nacionalnog tima Francuske, Olivije Žiru, pokušao je da ugrozi gol gostujućeg sastava u prvom minutu sudijske nadoknade. Njegov udarac su izblokirali defanzivci, ali se u gužvi najbolje snašao Fikajo Tomori, koji je loptu poslao malo ispod prečke, u mrežu Juvea.

Već u 53. minutu domaćin je mogao do ubedljivijeg vođstvo, ali sreća još jednom nije bila na strani Portugalca. Leao je bio neprecizan sa ivice šesnaesterca. Ipak, samo nekoliko sekundi kasnije, izvanrednu solo akciju pogotkom je krunisao Brahim Diaz. Pesma navijača Milana orila se na tribinama, a Pioli nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

Odličnu šansu da uvede susret u neizvesnu završnicu propustio je Arkadijuš Milik. Poljak je odlično ispratio centaršut, izbliza pokušao glavom, ali je akciju Juventusa dodatno odbranom ulepšao Ciprian Tatarušanu.

Do kraja meča nije bilo mnogo uzbuđenja! U redovima Stare dame nastup se zabeležila dva srpska reprezentativca. Filip Kostić je na terenu proveo 56. minuta, dok je Dušan Vlahović igru napustio u 78. minutu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, Juve već mora da razmišlja o spašavanju sezone, a već narednog vikenda očekuje ih gradski derbi sa Torinom. Pre dvobaja sa Bikovima, odmeriće snage sa Makabijem iz Haife, u meču četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. Milan u utorak dočekuje Čelzi u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu, a pet dana kasnije gostuje Veroni u nameri da dođe do nova tri boda u Seriji A.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter