0
Domaći fudbal

Vojvodina v TSC - Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LAZETIĆ: Ovo je velika pobeda za nas! RASTAVAC: Odigrali smo utakmicu u okviru svojih mogućnosti u ovom momentu!

Objavljeno: 08.10.22 u 23:37

Nakon derbija 14. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u kojem je TSC slavio protiv Vojvodine na Karađorđu, oba trenera su iznela svoje utiske.

Prvi je Milan Rastavac, šef stručnog štaba Vojvodine, naglasio da je njegov tim meč odigrao u skladu sa mogućnostima.

„Odigrali smo utakmicu u okviru svojih mogućnosti u ovom momentu. TSC je dobra ekipa, čiji mehanizmi igre funkcionišu. Nije lako igrati protiv njih i držati pod kontrolom napadače, koji dobro izvode kontre. To je dobra strana TSC, za koju smo se i spremali i trudili se da je onemogućimo. Imali smo periode igre koji su bili jako dobri, posebno u ofanzivnom delu, ali i one kad to nije bilo na nivou. Naša igra još nije konstantna da možemo da držimo potreban takmičarski nivo svih 90 minuta, pa dolazimo u situaciju da osvajamo bodove zahvaljujući periodima igre kad igramo jako dobro. Takođe, imali smo određenih problema na poziciji centralnog beka, koje smo rešili tako što se Topić spustio. U drugom poluvremenu dali smo sebi zadatak da stavimo TSC pod pritisak, uspeli smo u tome, ali nismo bili dovoljno konkretni u šesnaestercu. Ponavljam, odigrali smo onako kako smo i mogli u ovom trenutku. Ubuduće moramo mnogo bolje, sledeća utakmica nas čeka već u petak i spremamo se za nove izazove“ zaključio je Rastavac.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Sa druge strane, Lazetić je imao razloga za zadovoljstvo, jer je njegova ekipa osvojila isti broj bodova kao i Crvena zvezda, ali mora se istaći da crveno-beli trenutno imaju tri meča manje.

„Bila je ovo očekivano nervozna, derbi utakmica. U prvom poluvremenu i mi i Vojvodina bili smo dosta nesigurni s loptom. To je bilo uzrokovano time što smo ušli dosta agresivno u meč. Nismo uspevali da sprovodimo stvari koje smo želeli, posebno na početku utakmice i više je to bila neka borba nego lep fudbal. Netipično smo primili gol iz kontranapada, ali momci su nakon toga veoma dobro odreagovali. Uspeli smo preko dva brza napadača da dođemo do dobrih šansi i preokremo utakmicu vrlo brzo. U drugom poluvremenu početak je bio korektan, a onda smo trpeli veliki pritisak, posebno nekih petnaestak minuta, ali za to smo se i spremili. Vojvodina je naš najveći klub, uz Zvezdu i Partizan, i ovde je uvek teško igrati, posebno kad si u suficitu rezultata. Oni su se tada oslobodili, bili sigurniji, spuštali nas u nisku zonu… Ipak, na kraju smo bez neke veće nervoze priveli utakmicu kraju. Ovo je velika pobeda za nas i značiće nam mnogo za nastavak prvenstva. Čestitam momcima na svemu što prikazuju“ bio je jasan Lazetić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter