0
Domaći fudbal

from left Stefan Djordjevic Aleksandar Mitrovic Igor Jelicic Aleksandar Busnic celebrate Vojvodina v Radnicki Nis, Mozzart Super Liga 2022/2023 at Stadium Karadjordje on August 30, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘IMAMO KVALITET I NAJJAČI UDAR VOJVODINE BIĆE ZA ŠEST MESECI!’: Jovanović svestan moći svoje ekipe – ‘Stara dama’ se vratila na pravi put!

Objavljeno: 08.10.22 u 16:54

Vojvodina ponovo izgleda kao institucija ne samo fudbala, već i sporta u Novom Sadu.

Godinama je novosadska ‘Stara dama’ bila urušenog ugleda.. Igrači često nezadovoljni, plate neredovne, jednostavno situacija u klubu nije bila dobra. Sve se promenilo ovog leta kada je Zbiljić seo na mesto prvog čoveka ovog velikana i ubrzo sve okrenuo na potpuno drugu stranu. Sada je ‘Karađorđe’ ispunjen navijačima, klub deluje odlično, a sve prate i dosta dobri rezultati u domaćem šampionatu. Zadovoljan je i sportski direktor tima – Marko Jovanović.

Veljko Simic (L) celebrates after scoring a goal with Nemanja Nikolic
Fudbal-Vojvodina v Napredak-Mozzart Super League Season 2022/2023
Novi Sad, 10.07.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

‘Hteli smo najpre da se sve dovede u red. Zahvaljujući predsedniku Dragoljubu Zbiljiću i generalnom direktoru Dušanu Bajatoviću sredili smo klub iznutra. Želeli smo najpre da se plate isplaćuju redovno i da podignemo malo budžet, kako bi klub krenuo uzlaznom putanjom. Vojvodina je krenula da raste, možda su nas malo poremetili porazi od Čukaričkog i Partizana, ali podići ćemo se. Vojvodina je veliki klub, svi su nestrpljivi, i u klubu i u gradu, i hoće da se što pre nađemo u vrhu i budemo prvi, drugi, treći… Meni je najbitnije da do zime preguramo nekako, budemo u vrhu i da ne zaostajemo mnogo za Zvezdom, Partizanom, Čukaričkim i eventualno TSC-om, jer ćemo pravi biti tek posle zimskih priprema. Imamo kvalitet i najjači udar Vojvodine trebalo bi da bude za šest meseci, kad ova ekipa zajedno prođe pripreme i dodatno se uigra.’ – reči su Marka Jovanovića.

Veljko Simic (L) and Sasa Zdjelar
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v Vojvodina
Beograd, 07.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vojvodina je dosta ozbiljno pazarila u ovom prelaznom roku. Zadovoljan je i Jovanović, ali moglo je bolje.

‘Zadovoljan sam delimično prelaznim rokom, jer su svi igrači koje smo doveli kvalitetni. Jedini problem jeste što smo ih dovodili u hodu, pa nisu prošli zajedno pripreme. Recimo, Mamadu Traore i Iv Baraj su došli na sredini priprema u Sloveniju. Filip Malbašić je došao pred treće kolo, Nikola Čumić dva dana pred Voždovac, pred deseto kolo, a Uroš Vitas nekoliko dana posle njega. To su sve dobri igrači, ali moramo da budemo svesni da je potrebno vreme da se uigraju i nađu takmičarsku formu. Nije poenta samo dovesti dobrog igrača, već on mora da prođe i neke mini pripreme u ovom delu prvenstva da bi mogao da pruži maksimum i pokaže umeće. Dakle, minus je što nisu došli na početku priprema, ali to je bilo nemoguće jer Vojvodina prošle sezone nije bila na zadovoljavajućem nivou da bi bila magnet za neke igrače.’ – zaključio je on u razgovoru za Mozzartsport.


Пласман обезедио Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter