0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP Meridian

FMP BOLJI OD BORCA: Nerandžić čovek odluke u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.22 u 22:23

Tradicionalno teško gostovanje u Čačku je uspešno prebrođeno. Velika borba viđena je od prve do poslednje sekunde.

FMP Meridian je pretežno bio u vođstvu, ali se silno motivisani Borac uvek iznova vraćao u utakmicu. Odlučili su detalji, jedan dobar napad i jednako dobra odbrana. Uloga heroja pripala je kapitenu Nerandžiću, on je preuzeo potpuno odgovornost u završnici, pogađao sa linije penala i na kraju pogodio flouter na asistenciju Pauliusa Valinskas za 84:85.
Ostao je još jedan veoma bitan posao, a to je da se sačuva obruč. Vrhunska odbrana navela je Hejla da izgubi loptu i to je značilo da su Panteri ostvarili veliku i važnu pobedu.

Nagradio je kapiten sebe za sjajnu partiju i bio je i najefikasniji u svom timu sa 16 poena, a uz to je imao i 6 skokova. Sjajan je bio Čarls Dženkins čijih je 14 poena stizalo u veoma bitnim momentima. Ozbiljnu energiju doneo je Ranko Simović koji je pored standardnog doprinosa u odbrani i skoku (6 skokova) upisao i 13 koševa uključujući važne trojke. Dvocifreni su bili i mladi Nikola Manojlović sa 12 poena i Paulius Valinskas sa jednako dobrim učinkom. Panteri su odigrali odličnu šutersku utakmicu sa izvanrednih 75 odsto za 2 (18/24), a za tri 40 odsto (12/30). Da ne bismo govorili o savršenoj napadačkoj utakmici, pobrinuo se odeljak izgubljene lopte jer su izabranici Nenada Stefanovića upisali 19.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Međutim, pravim pristupom i borbenošću nadomestili su sve nedostatke. Fokus je možda nedostajao u pojedinim momentima, ali bio je savršen u završnici meča. Panteri su još jednom pokazali pravu timsku igru.

U 3. kolu regionalnog takmičenja Panteri će u ponedeljak od 21 čas dočekati KK Split. Prvotimci FMP Meridian probaće da na domaćem terenu zadrže epitet nepobedivih.

Nenad Stefanović, trener ekipe iz Železnika izneo je svoje prve utiske nakon važnog trijumfa:

“Čestitam mojim momcima na pobedi. Mislim da bi bilo zasluženo i da je Borac pobedio. Dobra utakmica, rekao bih energična s obe strane. Mi smo boli možda u malo lakšoj poziciji u smislu da smo dobili prvu utakmicu tako da ovo danas nam je neki bonus, ako pobedimo okej ako izgubimo, znaju svi da u Čačku nije lako dobiti. Mislim da je Borac odigrao odlično, sa jako puno energije, ulazak Čarapića je po meni promenio utakmicu totalno.

Mi samo kao i prošle godine probali da spremamo igrače za ono što će se ovde desiti u smislu atmosfere, navijača, navijanja, energije i opet smo imali situaciju da četvorica, petorica nisu spremni, a to je previše da bismo možda mirnije priveli utakmicu kraju.U svakom slučaju slučaju mislim da je na kraju bila jedna lopta koja odlučuje, odigrali smo odličnu poslednju odbranu na Hejlu, nije faktički ni uputio šut.

Ponavljam, mislim da smo zaslužili pobedu ali isto tako i Borac je zaslužio. Ja im čestitam na dobroj igri, siguran sam da uz ovakav pristup neće imati problema” zaključio je.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter