0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

XTIP FANTAZI: Saveti i najava 10. kola!

Objavljeno: 07.10.22 u 17:09

XtipFantazi Saveti i najava za 10. Kolo

Ulazimo u 10. Kolo MerkurXtip Fantazi lige. Oktobar je jedan od najnapornijih meseci, imamo čak šest kola, popunjenih Evropskim utakmicama. Jedan veliki derbi nas očekuje ovaj vikend i mnogo zanimljivih utakmica, pa krenimo redom.

Bornmut-Lester

Bornmut sa Geri O’Nilom je zategao odbranu, posle debakla od Liverpula i 9 primljenih golova, igraju dosta bolje nazad i nije im lako postići gol. Sigurno je jedan od glavnih “krivaca“ za to golman koji je došao iz Barselone Norberto Neto. Ovaj put im gostuje Lester koji je pregazio prošlo kolo Notingem i napadački deluju sasvim korektno. Medison je pronašao formu i svojim igrama se nameće Sautgejtu za SP u Kataru. Patson Daka se oporavio od povrede i verovatno će biti starter u subotu. Očekuje se da će obe ekipe postići po gol bar, pa bi i Solanke možda mogao doneti bodove.

Čelsi-Vulvsi

Grejem Poter polako sklapa kockice i defanzivno “plavci“ deluju sve bolje. Obamejang je prošlo kolo postigao gol i  možda najavio da će biti ključni igrač u napadu Poterove ekipe. Pobedili su u Ligi Šampiona Milan sa 3-0 i golove su postigli Džejms, Obamejang i Fofana koji je zadobio i povredu i neće ga biti na terenu oko mesec dana. Džejms je imao i asistenciju i svakako je odlična opcija za ovo kolo. Hrabriji mogu ići čak i sa duplom odbranom Čelsija. Silva, Čilvel, Kulibali, birajte.

Mančester Siti-Sautempton

Sve osim 4 gola u mreži Sautemptona smatramo kao iznenađenje. Haland nam naravno mora biti kapiten ukoliko želimo da budemo dobri ovo kolo, čovek je nestvaran i ne vidimo kako može odbrana “svetaca“ da ga spreči da ne nastavi niz? De Brujne je dobrim delom “krivac“ za Halandovu formu i sa jednim golom i 8 asistencija je takođe dobra opcija za kapitena.

Njukasl-Brentford

Povratak Kaluma Vilsona mnogo znači “svrakama“. Postigao je gol i prošlu utakmicu i najveća je pretnja po gol Brentforda. Sent-Maksiman bi mogao da počne utakmicu, ali nije siguran. Zato Almiron, koji je prošlo kolo izdominirao sa dva pogotka, sigurno počinje.

Brajton-Totenhem

Novi trener Brajtona De Zerbi po svemu sudeći će igrati atraktivan i napadački fudbal. Postići tri gola na Enfildu nije mala stvar, naravno znamo da je sva tri puta pogodio Trosar i u odličnoj je formi, pa bi trebao biti najbolja opcija “galebova“ i za ovu utakmicu. Što se tiče Spursa, Son je definitivno van forme i onaj het-trik protiv je bio više zbog očajne odbrane Lestera. Kejn je jedini, da kažemo, siguran sa bodovima iz Totenhema. Očekuje se otvorena utakmica ovde sa golovima i na jednoj i drugoj strani.

Vest Hem-Fulam

Vest Hem je počeo da igra i najbolja napadačka opcija jeste Boven koji želi da ide na SP i pun je motiva. Skamaka je definitivno izbacio Antonia iz prve postave i sjajnim golom u Ligi Konferencija potvrdio da se može računati na njega. Za Mitrovića se još uvek ne zna koliko je spreman i da li će zaigrati za vikend. Što se nas tiče, ne bi bilo loše da odmori skroz i ne rizikuje neku povredu pred SP. Odbrana “čekićara“ je takođe dobra opcija, Fabianski ili Kresvel.

Arsenal-Liverpul

Utakmica koja mnogo više znači Liverpulu, nego Arsenalu. U slučaju poraza mogu da se oproste od titule već u Oktobru. Klopova mašinerija i dalje kašlje, više se ne može osloniti ni na najpouzdanije igrače. Salah i TAA ne opravdavaju svoju cenu, treba razmišljati u pravcu Luisa Diaza. Kod Arsenala ništa novo, Žezus je i dalje najbolja napadačka opcija. S obzirom na formu Trenta i da Martineli igra po njegovoj strani, ne treba se rešavati Brazilca još uvek.

Everton-Mančester Junajted

“Vejn Runi“ derbi. Mančester ulazi u utakmicu posle pobede nad slabašnom Omonijom. 2 gola i asistencija Markusa Rašforda su sjajne vesti za Ten Haga. Oporavio se skroz i spreman je da odigra 90 minuta. Ronaldo se napromašivao, a Marsijal ponovo pogodio sa klupe, sjajan učinak za njega posle izlaska iz povrede. U Evertonu se ništa ne zna, Gordon bio na klupi prošlo kolo i to je veliko iznenađenje. Njihova odbrana je čvršća i treba razmišljati u tom pravcu.

Sjajan vikend je ispred nas 🙂

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter