0
ATP

Tenis-Novak Djokovic-Egzibicija-Otvaranje terena-Viskoko Visoko, 13.07.2022. foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

ĐOKOVIĆ OVO NIKADA NIJE DOŽIVEO: Po njemu je nazvana nova vrsta insekata u Srbiji! (FOTO)

Objavljeno: 07.10.22 u 10:48

Zanimljive vesti pred meč sa Kačanovim.

Srpski teniser Novak Đoković, pred duel četvrtfinala turnira u Astani dobio je neočekivane vesti. Doktor Nikola Vešović na društvenim mrežama podelio je vest da je otkrivena nova vrsta insekata u blizini Ljubovije, a trojica naučnika koji su zaslužni za ovo, odlučili su da je nazovu u čast srpskog tenisera.

Novak Đoković – već više od 15 godina taj čovek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Vesović (@insects.veson)

Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu “Annales Zoologici Fennici”. Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu – Duvalius djokovici. Hvala Novače, napisao je on na Instagramu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter