0
Evroliga

Vladimir Lucic (R) and Ognjen Jaramaz (L) Crvena Zvezda v FC Bayern Munich-Euroleague 2021/22 Beograd, 17.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

POČELA JE EVROLIGA: Radonjiću malo falilo da iznenadi Real – Itudis i Gudurić bolji od srpskog dua u Bajernu!

Objavljeno: 06.10.22 u 23:16

Sutra nastupaju i večiti.

Nova sezona Evrolige, počela je danas i to utakmicama između Asvela i Milana, odnosno Panatinaikos i Real Madrida. Pored toga, odigrana su još tri susreta, a možemo reći da je bilo i više nego zanimljivo.

Dejan Radonjić, imao je evroligaški debi na klupi grčkog velikana Panatinaikosa, a prva prepreka, koju ipak nije uspeo da prebrodi, bio je Real. Igrali su Grci egal sa jednim od najboljih timova u Evropi, ali su popustili u samoj završnici, pa je španski tim, trojkom Serhia Ljulja otišao na nedostižnu prednost i tako slavio sa 68:71 na kraju.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Tavares sa 14 poena, dok je Musa postigao 13. Sa druge strane, Derik Vilijams je upisao 15 koševa, a Paris Li 12.

Pored ove, uzbuljiva utakmica igrala se u Tel Avivu, gde su snage odmerili Makabi i Žalgiris. Mnogi su očekivali ubedljvu pobedu domaćeg tima, ali je gostujuća ekipa uspela da se održi i na kraju umal odođe do preokreta.

Rezultat je bio 84:83, a u ekipi Makabija najviše su se istakli Kolson sa 16, Boldvin sa 15 i Lorenco Braun sa 13 poena i 11 asistencija. Žalgiris su predvodili Evans i Hejs sa 17, odnosno 16 poena.

Svoju debitantsku pobedu na klupi Fenerbahčea u Evroligi, zabeležio je Dimitris Itudis na gostovanju. Turski gigant je bio bolji od Bajerna sa 62:74, a bio je to duel srpskih reprezentativaca, Marka Gudurića sa jedne strane, odnosno Vladimira Lučića i Ognjena Jaramaz sa druge.

Gudurić je za 20 minuta ubacio 6 poena i podelio 5 asistencija, dok su u ekipi Bajerna Lučić i Jaramaz postigli po 2 koša.

SVI REZULTATI:

Asvel – Olimpija Milano 62:69

Panatinaikos – Real Madrid 68:71

Makabi Tel Aviv – Žalgiris 84:83

Bajern – Fenerbahče 62:74

Valensija – Baskonija 71:81

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter