0
Košarka

SPORT KOSARKA SCG LITVANIJA PROMONTE SUPERKUP PODGORICA Zeljko Rebraca Zeljko Obradovic i Milan Gurovic 26.8.2005. foto: Pedja Milosavljevic

ODBIJANJE ŽELJKA OBRADOVIĆA VELIKA GREŠKA: Gurović bio revoltiran – evo šta mu je trener Partizana tada rekao! (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.22 u 16:58

Ovo mnogi nisu znali.

Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović, gostovao je u podkastu „Jao Mile“, gde je pričao o mnogim zanimljivim stvarima iz svoje zaista bogate karijere. Na jednoj temi se posebno zadržao, a ona je bila vezana za Željka Obradovića.

Najtrofejniji evropski trener, pozvao ga je da dođe u Panatinaikos, gde bi imao vrhunski ugovor, koji je na kraju ipak odbio. Gurović otkriva da je bio ljut i revoltiran zbog svega toga, ali da mu se posle izvinio.

Imao sam i grešaka u životu. Veliku ulogu igra menadžer koji mora da ti kaže istinu kada treba da potpišeš. Posle dve godine u Barsi, pričam o 2000. godini. Željko me zove u PAO, mada tad nije menadžer bio kriv već ja, nudi vrhunski ugovor sa Bodirogom u paru da igram. Ja sam čoveka odbio, mislim da sam jedini koji ga je tada odbio – počeo je Gurović i dodao:

Imao sam 25 godina, bio sam ljut i revoltiran što nisam prošao na Olimpijske igre. On je doneo odluku, mislim da nije bila njegova, ali ne bih o tome. Smatrao sam da je bilo mesta za mene. Neka viša sila je odlučila da ne odem. Bio sam revoltiran time, razočaran, odbio sam čoveka, napravio sam veliku grešku i kajem se zbog toga. Izvinio sam mu se kada smo pričali kasnije, objasnio sam mu da mi je krivo, jer je čast igrati za takvog čoveka. Rekao mi je ‘Milanče, svi mi grešimo, pa i ja.’ Ja sam imao dve ili tri kardinalne greške u karijeri, mada je moglo da bude i gore.

Evropsko prvenstvo 2005. godine, sigurno će dugo ostati upamćeno, nažalost ne po lepim stvarima. Naša selekcija je tada doživela ogroman neuspeh, a Gurović otkriva da je uvek bio surovi profesionalac.

Pokazala se ta sujeta u Novom Sadu, sve je tada isplivalo, sav taj ‘prljav veš’. Bio sam deo tog tima. Među retkima koga je Željko Obradović tada pohvalio. Onda su novinari izvrnuli, kao da sam ja kolovođa bio. Doživaljavaju me kao negativca nekog. Ja sam surovi profesionalac bio, jesam na terenu bio bezobrazan, preterivao, ali što se profesionalizma tiče, uvek prvi. Video je to i Željko, rekao je javno. Neće Bodirogu sigurno da razvlače.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter