0
Evrokupovi

FOTO: Youtube/Screenshot

LEGENDE ZVEZDE SE PRISETILE ČUVENOG MEČA PROTIV FERENCVAROŠA Molili su navijače da ne dolaze, po prvi put u istoriji! (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.22 u 18:31

Meč samo što nije počeo.

Utakmica između Crvene zvezde i Ferencvaroša u 3. kolu Lige Evrope, startuje u 18.45. Pred sam susret, legende Crvene zvezde Dušan Dule Savić i Vladimir Petrović Pižon, prisetili su se legendarnog duela između ova dva kluba, kada je na Marakani postavljen rekord po posećenosti.

DS: Ovde gde sedimo sada su 23. aprila 1975. godine bile tribine…Prodato je 96.070 ulaznica, a bilo je 110.000 ljudi. To je prvi put u istoriji svetskog fudbala da je klub pozivao ljude preko radija da ne dolaze na utakmicu iako imaju ulaznicu. Kad smo izašli na teren oko sat pre početka, toliko nije bilo mesta da bi tribine bile suve da je počela da pada kiša.

VPP: I taj penal…I da je sudija imao hrabrost da svira penal…A, ja u sebi baš razmišljam, gotovi su i sad ćemo da ih pobedimo na produžetke Baš smo dobro igrali, imali igrača više.

DS: Isterao je Balinta. Provocirao sam ga non stop, tukli smo se, obojica imali žute kartone. Udario me je, sudija je to video. Kako smo glupo taj penal napravili…Trebalo je u Budimpešti da rešimo…Ja sa tu dao gol, imao veliku šansu na 1:1. Igrali smo u revanšu super.

VPP: Mislim da nije bio penal.

DS: Zaleteli smo se, primili iz kontre. Sećam se tog sudije.

VPP: Istočni Nemac.

DS: Sudio je u patikama, visok i mršav. Nije ni trčao, sa centra je pokazao na penal. Kad se završilo, nijedan zvižduk publike. Sedeli smo na travi, nastala je totalna tišina.

VPP: Sećam se…

DS: Onda su oni igrali finale sa Dinamom iz Kijeva.

VPP: Bili su slabiji od nas…

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

DS: Nisam siguran da bismo pobedili Kijev, ali bismo sigurno konkurentniji. Bila je lepa avantura, izbacili smo Real Madrid, prethodno PAOK iz Soluna. Isto je i tamo bilo dramatično.

VPP: I danas se pamti. Ima kod svlačionica poster sa utakmice i slika karte…

DS: Sada ne može da se ponovi takva poseta, stolice, fotelje, VIP lože…

VPP: Vidim da nešto menjaju u propisima. Stajanje će biti na severu i jugu.

DS: Daj bože. Šta će tamo fotelje!? Hoće da prave pozorište od stadiona.

VPP: Izgleda da se tako pravi…

DS: Ma neće to nikad biti tako.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter