1
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

KAKVA NOĆ ZA SRPSKI FUDBAL: Marković svojim golom poslao Partizan na čelo grupe – golman Kelna sprečio da bude ubedljivije! (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.22 u 22:54

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Kelna rezultatom 1:0 u okviru trećeg kola grupne faze Lige konferencija!

Jedini gol delo je Svetozara Markovića u 9. minutu. Odlično je Natho izveo slobodan udarac, a najbolji u skoku je bio štoper crno-belih.

Od tog momenta, fudbaleri Kelna su se apsolutno preselili na polovinu Partizana.

Prvu veliku priliku dočekali su u 23. minutu. Stigao je centaršut sa leve strane, a Adamjan je ostao potpuno sam na ivici peterca. Šutirao je glavom, ali je lopta od prečke završila u gol-autu.

Nastavili su sa napadima Jarčevi, a druga velika prilika došla je u 31. minutu. Bek Kelna, Pedersen, je odlično centrirao i pogodio u „trepavicu“ Dajca koji je ostao sam, ali je glavom šutirao pravo u Popovića koji je bio siguran.

Ogromnu priliku da duplira prednost crno-belih propustio je Urošević u finišu prvog poluvremena. Nakon rikošeta u kazenom prostoru domaćih, lopta je došla do beka Partizana ali ga je odličnom intervencijom sprečio da duplira prednost Partizana golman Švebe uz pomoć stative!

Drugo poluvreme započelo je velikim pritiskom Kelna, međutim od par kornera nisu uradili ništa konkretno sve do 52. minuta.

Nakon udarca iz ugla lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora crno-belih, Duda je šutirao, ali na sreću Partizana pored gola.

Samo sedam minuta kasnije, domaći su mogli do izjednačenja. Nakon lepog kombinovanja igrača Kelna, ponovo je Duda bio u prilici, ali je ponovo šutirao van okvira gola.

Od tog momenta kreće odličan period Partizana u kojem su mogli da reše pitanje pobednika. Prvo je u 61. minutu Natho odlično izveo slobodan udarac, a nakon gužve u šesnaestercu i šuta Rikarda lopta je očigledno pogodila u ruku nekog od defanizvaca Kelna, međutim sudija se nije oglašavao.

FOTO: FK Partizan

U naredna tri minuta crno-beli su imali dve velike prilike ali se istakao golman Švebe. Prvo je u 62. minutu skinuo zicer Kvinsiju Menigu, da bi samo dva minuta kasnije odbranio šut Pavlovića. Menig je prošao po strani, centrirao, loptu je lepo primirio napadač crno-belih i šutirao iz voleja sa nekih 6-7 metara, ali je Švebe izveo spektakularnu odbranu.

Sjajnu priliku je propustio Andrade u 90. minutu. Odličnu loptu mu je poslao Rikardo, a njegov sunarodnik Patrik Andrade ostao je sam sa Švebe koji je skinuo još jedan zicer, ali ovaj put zbog realno lošeg šuta fudbalera Partizana.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

  1. 4-4-2 formacija je uvek bila odlika i formacija FKP !!! Srecom po nas da nisu igrali Fejsa i bELIC !!! TROARE JE IZ KORENA, uz Diabatea promenio igru FKP, BRAVO, odlican je bio i Andrija Pavlovic, bice top pojacanje u nastavku.. !!!
    PS…dra GOV(N)Icu zelim da i dalje ovako ‘prognozira’ u „KORIST kELNA“, tj. da ce nas kELN poBEDITI sa 2-0…PU..!!!
    PARTIZANi pobedili D u sred D, BRAVO CRNO&BELA LJUBAVI, PRECI MI SE ZADOVOLJNO OSMEHUJU „ODGORE“ I SLAVE POBEDU PARTIZANA NAD… !!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter