0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@ClubBrugge

CLUB BRUGGE KONINKLIJKE VOETBALVERENIGING: Teško se izgovara, lako se gleda! (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.22 u 09:40

Apsolutna senzacija Lige šampiona i svojevrsna Pepeljuga ovogodišnjeg izdanja elitnog evropskog takmičenja jeste Kraljevski fudbalski savezni Klub Briž, odnosno na flamanskom originalno – ovo čudovište iz naslova, ali zvaćemo ga kako smo samo prosto navikli Klub Briž.


Standings provided by Sofascore

Već petu godinu zaredom igraju grupnu fazu samog krema evropskog fudbala, ukupno deseti, a zanimljivo je da oni drže negativni rekord kada je broj nastupa u grupnoj fazi bez prolaska u narednu rundu, ipak, kako stvari stoje, ove godine će taj negativni niz doći do kraja, jer jedan od najstarijih klubova učesnika u takmičenju, igra neki svoj fudbal, i ne zanima ga ko je preko puta.

Svemu tome prethodi prilično veliki zalet, Flip Klement, je stvorio malu aždaju, potpuno neprijatnu za nadigravanje, od koje se mršte i oni najkvalitetniji, koja je u prethodne tri godine uspela da odoleva i najbogatijima. U grupi smrti 2019. Real, PSŽ i Galata su poprilično namučeni od strane Briža, pa smo belgijski tim videli kao trećeplasiranog na kraju šest mečeva. Potom su u narednim godinama brisali pod sa Zenitom, Lacio nije mogao da ih slomi, Lajpcig je pao u Belgiji, a na Janu Brejdelu do pobede nije mogao ni napad Pari Sen Žermena, osokoljen tek novopridošlim Leom Mesijem.

U međuvremenu Klement je otišao da vodi Monako, verovatno su ga navijači Crvene zvezde sasvim dobro upoznali na onom meču u Beogradu, sasvim logično njegov naslednik je njegov dugogodišnji pomoćnik Karl Hufkens, koji je samo nastavio odličan posao svog nekadašnjeg šefa, i pokazao kako može zdrav sistem da se održi i nakon promene trenera. Takođe milionski izlazni transferi su vršeni u minulom periodu, De Ketelare za preko 30 miliona u Milan, Kosonu blizu 25 u Bajer Leverkuzen, Nsoki za preko 10 u Hofenhajm i mnogi drugi.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Bajer Leverkuzen se vratio u elitu nakon tri godine pauze, a imali su odličnu priliku da na gostovanju Brižu dođu do odličnog starta, ipak, defanzivno otkrovenje crno-plavih, Abakar Sila, koji je odigrao meč dosadašnje karijere, i tako uz dva milimetarska ofsajda zbog kojih su poništeni golovi, pa nakon ova tri kola kada vidimo šta sve nije uspeo da pretvori u pogodak, vrlo verovatno u ovom takmičenju ukletog Patrika Šika, postarali su se da fudbalski fanovi pomisle da su crno-plavi uhvaltili munju u bocu i imali svojih pet minuta i ovogodišnji veliki skalp odmah na početku takmičenja.

Potom, Porto, očekivao se odgovor Zmaejva nakon poraza u stotom minutu u prvom kolu, nakon rolerkostera u Madridu, ali ekipa Serža Konseisaa je uradila sve da ne pobedi na tom meču. Zaista nije toliko užasna igra Porta u osnovi, koliko su svaku najmanju manu u taktici Portugalaca iskažnjavali uporni gosti. Prvo poluvreme, može se reći srećno vođstvo, kraj utakmice, apsolutno zasluženo demoliranje prvaka Evrope. Ipak, crno-plavi su i dalje imali upitnik u vidu „srećne pobede nad Bajerom„, i „demoliranja Porta koji igra promenjivo, njih je i Rio Ave razbio„.

E sad, napokon, pravi test. Prekopotrebna pobeda za Atletiko, od Čolove ekipe teško da ima neke koja je spremnija na čist takmičarski fudbal, a pogotovu još i što je kvalitet na strani crveno-belih. Epilog, više od igre gostiju, apsolutna „simeonovska“ pobeda Briža, koji je ponovo iskoristio svoju vudu magiju, pa su u finišu Madriđani promašili penal i dali gol iz minimalnog ofsajda. Favoriti za prvo mesto u grupi, sa tri realno izuzetno kvalitetne ekipe – Klub Briž. Takođe bez primljenog gola, jedini uz Bajern Minhen.

Sve u svemu, apsolutna pogonska jedinica crno-plavih Fanaken, Onjedika i Nilsen, deluju neumorni i spremni sa svima da se natrčavaju. Iza leđa imaju izuzetno sigurnu odbranu u vidu pomenutog Sile, takođe u srcu odbrane je i Mehele, dok po bokovima deluju Odoi i Mejer , čine za sada ne baš nepropustiv zid, ali zid koji zacementiran Minjoleom, još uvek nije dozvolio pogodak. U napadu sve pua od talenta, Sova, Skov Olsen i Bjukenan se rotiraju kako bi održali svežinu po krilima, a u srcu napada je Barselonin đak, Đutgla, koji postaje sve ozbiljniji kandidat za put u Katar. Jedna ekipa za respekt, po uzoru na koju i ovdašnji klubovi bi mogli da vrše projekte selekcije fudbalera.

U prvenstvu Briž je na trećoj poziciji, ne igraju oni loše ni u Belgiji, ali vrhunske forme Antverpa i Genka su najkrivlji zašto i u Jupiler ligi nisu na čeonoj poziciji. Bilo kako bilo, sada su sve oči uprte na Hufkensa i njegove pulene, pritisak istorijskog uspeha je tu, pa ćemo videti kako će se snaći. Biće zanimljivo ispratiti Farmere do kraja sezone. Club Brugge Koninklijke Voetbalvereniging – Teško se izgovara, lako se gleda! 


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter