0
Domaći fudbal

Foto: Twitter/@Fradi_HU

AMER GOJAK PECNUO IZJAVOM: Dinamo je najveći klub na ovim prostorima!

Objavljeno: 06.10.22 u 10:46

Večeras od 18 časova i 45 minuta se igra repriza čuvenog polufinala Kupa Pobednika Kupova iz 1975. godine, a Ferencvaroš gostuje na Marakani.

Ferencvaroš je na prvom mestu grupe H sa maksimalnim učinkom iz prva dva kola, dok je Zvezda prvi put u šest sezona izgubila oba meča na otvaranju grupnih faza da li Lige Evrope ili Lige šampiona. Između šampiona Srbije i Mađarske se nalaze Trabzon i Monako sa po tri osvojena boda.

“Verujem da je utakmica jako bitna za Zvezdu, ali je isto tako bitna i za nas. Veoma dobro smo krenuli u ovo takmičenje. Imamo dve pobede u grupi koja je sve samo ne slaba i želimo nastaviti u istom ritmu i što pre osigurati plasman u sledeći krug. Moja očekivanja su uvek velika, želimo pružiti dobru igru i pobediti u ovoj utakmici“ započeo je razgovor za Mozzart sport fudbaler koji je ovog leta iz Dinama stigao u Mađarsku kao veliko pojačanje.

Na samom izvlačenju grupe, svi su verovali da će grupu proći Monako i Crvena zvezda. Međutim, Ferencvaroš je u prvom kolu uspeo da odnese sva tri boda protiv Trabzona, iako je veći deo meča igrao sa igračem manje, dok je u Francuskoj pao Monako pred šampionom Mađarske.

“Možda to nekome deluje tako, ali Ferencvaroš već godinama gradi svoju priču i ne bih se složio da je to bilo neočekivano. Vrlo dobro smo svesni svojih kvaliteta i ovi rezultati su u skladu s time. Ne smatram da bi bilo iznenađenje da Fradi uzme neko od prva dva mesta u grupi, pogotovo iz trenutne pozicije u kojoj imamo šest bodova u dve utakmice“ istakao je Gojak, a onda se dotakao stadiona Rajko Mitić, kao i atmosfere na njemu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Ta atmosfera na Marakani je nešto o čemu se uvek priča i jasno je da će to biti jak adut za domaćina. Međutim, mi smo svi iskusni igrači koji smo prošli takve atmosfere i stadione tokom karijera i ne bi trebalo da bude presudan faktor. Ne igraju navijači već igrači“ samouvereno će Gojak, koji je istakao i najveće prednosti crveno-belih.

Zvezda je posložena ekipa koja ima naviku pobeđivanja. Imaju mentalitet pobednika, baš kao i Dinamo u kojem sam igrao pre dolaska ovamo. Pred svojom publikom znaju da budu jako neugodni i u stanju su pobediti svakoga. To moramo da imamo na umu.“ rekao je, pa nastavio o Dinamu, za koji smatra da je najveći klub sa ovih prostora.

“Mislim da je svima jasno kako je Dinamo najveći klub na ovim prostorima. Rezultatski niko ne može da se meri sa onim što je Dinamo napravio i što svake godine iznova radi. Evo, u ovoj sezoni igraju u Ligi šampiona. Imaju najbolji start u istoriji lige i praktično su već osigurali novi naslov prvaka. U Zagrebu imaju jedan veliki problem, a to je stadion. S novim Maksimirom to bila još jedna kategorija više. Ferencvaroš vidim na dobrom putu da sledi uspehe Dinama i to vrlo brzo. Imaju odlične navijače, sjajan stadion, viziju i volju da to učine“ pecnuo je navijače Crvene zvezde ovom izjavom, a onda otkrio da li prati Zvezdu i kako mu ona izgleda nakon smene trenera.

“Moram da priznam da nisam previše pratio. Pogledao sam tu i tamo neku utakmicu poput one protiv Makabija u kojoj je ispala na nesrećan način. Zato mi je jako teško uporediti vreme pre Milojevića sa ovim sada“ bio je jasan, a onda se dotakao života u Mađarskoj, u kojoj je od kraja avgusta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Zaista sam se sjajno uklopio u ovu sredinu. Mađarska puno ulaže u fudbal i to se vidi na svakom koraku. Novi stadioni, klubovi koji su svake godine sve jači i liga koja napreduje. Sretan sam i zadovoljan svime što sam zatekao ovde u Budimpešti“ i za sam kraj, Gojak je zaključio:

„Najveći kvalitet je ekipa u celini. Imamo izražen timski duh na terenu i to se najbolje videlo po našim rezultatima. Nije lako dobiti Monako u gostima, odnosno Trabzon kući… To mogu samo karakterne ekipe, a Ferencvaroš je upravo takav tim“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter