0
Odbojka

FOTO: OSSRB

SVETSKE ŠAMPIONKE SU U ČETVRTFINALU: Tajland sledeći protivnik!

Objavljeno: 05.10.22 u 21:15

Meč se igra u petak.

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, plasirala se i teoretski u četvrtfinale XIX SP 2022. pošto je zabeležila sedmu uzastopnu pobedu na SP u Holandiji i Poljskoj. Srbija je večeras u Lođu, u 2. kolu F grupe osmine finala, savladala Dominikansku Republiku sa 3:0, po setovima 26:24, 25:20 i 25:17, posle 78 minuta igre.

Srbija je nastavila seriju odličnih igara i pobeda. Izabrnice Danijelea Santarelija su dva kola pre kraja druge faze takmičenja i teoretski izborile plasman u četvrtfinale.

U duelu protiv Dominikanske Republike nije sve išlo glatko, ali su seniorke Srbije bile koncentrisane i precizne kada je bilo najpotrebnije. U finišu prvog seta Srbija je uspela da ispravi greške koje su rivalu omogućile da stigne do izjaednačenje, a potom su usledila dva rutinski dobijena seta.

Mora se istaći vredan dopirnos igračica koje su ulazile u igru, pre svih Mirkovićeve i Bjelice u finišu prvog seta, kao i Lazovićeve, a takođe se mora istaći odlična igra Brankice Mihajlović u svim elementima, od prijema preko odbrane do napada.

Srbija će posle slobodnog dana, u petak, 7. oktobra u 3. kolu F grupe, igrati protiv Tajlanda od 15.00 časova.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter