0
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

SNIMA SE FILM O DULETU SAVIĆU: Evo kada će biti premijera!

Objavljeno: 05.10.22 u 12:07

U rodnom mestu legende Crvene zvezde, Ubu, krenulo je snimanje dugometražnog dokumentarnog filma o legendarnom Dušanu Duletu Saviću.

Izmeđuostalih, u filmu Branke Bešević Gajić će se naći i treća Zvezdina Zvezda, Dragan Džajić, glumac, Dragan Jovanović, kao i čuveni reditelj, Emir Kusturica.

„Snimali smo i na stadionu Jedinstva, gde je Dule počeo svoju karijeru, a gledali smo i utakmicu na kojoj su bili njegovi prijatelji iz detinjstva. Snimali smo i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući“ rekla je rediteljka filma.

Producent filma je niška Siti Grupa, koja je najavila da će se snimanje za par meseci preseliti u prestonicu, gde će u centru pažnje, naravno, biti stadion Rajko Mitić, poznat kao Marakana, a premijera bi trebalo da se održi sledeće godine.

„Meni je produkcija ovog filma i čast i zadovoljstvo. Čast da će upravo Siti Grupa uraditi film o legendarnom fudbaleru, a zadovoljstvo jer se sećam utakmica Duleta Savića i njegovih fudbalskih bravura na terenu“ istakao je producent filma, Oliver Paunović.

Dušan Savić počeo je karijeru u Jedinstvu iz Uba, a provotimac Crvene zvezde postao je 1974. godine. Za crveno-bele odigrao je 258 zvaničnih utakmica i postigao 149 golova po čemu je treći strelac u istoriji kluba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter