0
Evroliga

Kevin Punter Aba liga finale Crvena Zvezda - Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KEVIN PANTER PRIČAO O DRU LIGI I EVROLIGAŠKOM DERBIJU: Biće ludo, nadam se ne kao prošle godine!

Objavljeno: 05.10.22 u 17:56

Prošle godine je ipak svega bilo previše.

Novi kapiten Partizana Kevin Panter, pričao je u razgovoru za Meridian sport o raznim temama, među kojima je nastup u Dru ligi. On je upitan da prokomentariše razlike između tamošnje i evropske košarke.

Ovde se igra pametnije. U SAD-u su igrači znatno veći, brži i samim tim atletski bolji nego igrači u Evropi. Teren je veći i pravila u odbrani su drugačija, što igru čini lakšom, to su najveće razlike. U Evropi se igra sa mnogo više kontakta i u reketu je konstantno gužva – počeo je Panter.

Kevin Punter
KK Partizan Media Day at Stark Arena on October 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je usledilo pitanje koje interesuje mnog ljubitelje košarke, a to je večiti derbiji, kojih će ove godine biti na pretek. Partizan i Crvena zvezda će se po prvi put u istoriji sastati u Evroligi, a Panter navodi da će biti zabavno i sigurno neizvesno.

Vau! To će biti zabavno! Sada igramo i u Evroligi, pa će i to biti super. Definitivno treba očekivati neizvesne utakmice kad god se susretnemo. Partizan i Zvezda imaju jedno od najvećih rivalstva u evropskoj košarci. Biće to zaista lude utakmice, kao i prošle godine. Ustvari ne kao i prošle godine, svega je bilo previše, ali biće odlične utakmice i jako dobra košarka – zaključio je razgovor Kevin Panter.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter