0
Evrobasket 2022

Vasilije Micić (FOTO: Starsport)

VASA MICIĆ O PORAZU OD ITALIJE: „To je lepota ovakvih šampionata, svako ima šansu da pobedi!“

Objavljeno: 04.10.22 u 16:20

Srpski plejmejker se sprema za novu sezonu.

Aktuelni šampion Evrope u košarci, ekipa Anadolu Efesa u odbranu titule kreće sa domaćeg terena protiv Crvene zvezde.

Pred taj meč i generalno početak najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja, govorio je Vasa Micić.

Analizirao je Evrobasket koji je obeležio septembar.

Još jednom smo videli da je nemoguće bilo šta da se predvidi u jednoj utakmici. To se desilo na Evrobasketu. Izgubili smo u osmini finala, daleko od ikakve medalje, a bili smo jedan od favorita. I Slovenija je izgubila od Poljske. Šta to znači? Prvo, mnogo je novih igrača. Nemačka generacija je sjajna. Ima i drugih talenata kao što je Markanen. Nova i sadašnja generacija su veoma talentovane. Ovo me čini veoma srećnim, uživam u tome. – rekao je Vasa.

Dotakao se i utakmice sa Italijanima, a istakao je i da nije iznenađen ispadanjem nekih favorita ranije nego što se to očekivalo i predviđalo.

Iznenađen? Ne, jer svako može da pobedi bilo koga u jednom meču. Izgubili smo od Italije, u jednom trenutku je bilo 15 poena prednosti za nas. Izgubili smo za deset minuta. To je lepota ovakvih šampionata, svako ima šansu da pobedi. Da se ​​igrala serija na tri trijumfa, nema šanse da bismo izgubili tri utakmice od Italijana. Nemačka je protiv Grčke postigla 107 poena, uz 21 trojku. To je lepota košarke. Zato nisam iznenađen i zato mislim da je Španija igrala odlično. Oni zaista znaju kako da igraju na rezultat. – zaključio je Micić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter