0
Domaći fudbal

Slobodan Urosevic Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

UROŠEVIĆ SE NE PLAŠI KELNA I PUNOG STADIONA: “ Idemo na pobedu!“

Objavljeno: 04.10.22 u 17:28

Širi se optimizam pred teško gostovanje.

Fudbaleri Partizana će u četvrtak gostovati ekipi Kelna u okviru trećeg kola grupne faze Lige konferencija.

Danas je o tom meču govorio kapiten crno-belih Slobodan Urošević. Pre svega, medije je zanimalo da li bi u taboru Partizana bili zadovoljni remijem.

Teško pitanje. Činjenica da bi nam bod dosta značio, ali ne bih išao na bod, već na pobedu pa šta bude. Očekujem dobar ambijent. Čuo sam da će biti krcat stadion. Mi smo navikli da igramo utakmice gde je atmosfera vrela, tako da nam to neće predstavljati problem. – kaže Urošević.

Ipak istorija i tradicija duela sa nemačkim klubovima ne ide u prilog timu iz Humske. Čak 17 puta je Parni valjak igrao protiv klubova iz Nemačke – 5 pobeda, 1 remi i čak 11 poraza.

Tradicije su tu da se ruše. Svaki igrač trenutno veruje u to. Ako ne verujemo, onda ne bi trebalo ni da izađemo na utakmicu. Definitivno verujemo da možemo da pobedimo. – samouveren je bek Partizana.

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 15: Youcef Atal (L) of OGC Nice in action against Slobodan Urosevic (R) of Partizan during the UEFA Europa Conference League group D match between FK Partizan and OGC Nice at Stadion FK Partizan on September 15, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic – Starsport.rs)

Optimizam u redovima izabranika Gordana Petrića počeo je da raste nakon što su odoleli francuskoj Nici i bili apsolutno ravnopravan rival.

Ne mogu da kažem ko nam više odgovara. Od utakmice zavisi. Nisu baš ekipe za poređenje, a svakako da su obe kvalitetne. Sa Nicom smo uspeli da se nosimo, nadamo se da će tako biti i u Nemačkoj. Keln igra Bundesligu, mi ovu našu. Sigurno imaju mnogo jačih i težih susreta, malo i prednost domaćeg terena. Idemo da igramo našu igru i vratimo se sa povoljnim rezultatom. – rekao je kapiten crno-belih.

Ipak, sportska javnost u Srbiji još uvek priča o ispadanju Partizana iz Kupa Srbije od drugoligaša Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Taj kiks se desio protiv Radničkog. Ne može to u toj meri da nam poljulja samopouzdanje jer smo profesionalci. Ostaje žal, bol i sećanje na to, ali ne možemo da dozvolimo da nam ta ekipa uništi samopouzdanje. Protiv Vojvodine smo dobili još više samopouzdanja i sad bi trebalo da prikažemo još bolju igru u četvrtak. – zaključio je Urošević.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter