0
Evrokupovi

FOTO: Inter @Inter/ Twitter

ČALHANOGLU ČUVA POSAO INZAGIJU: Turčin golčinom srušio Barsu, veličanstvena atmosfera na ‘Meaci’! (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.22 u 23:07

Belgijanci šokirali Atletiko, Napoli ‘razbio’ Ajaks u Amsterdamu!

Obožavaoci najbitnije sporedne stvari u životu u utorak veče imali su priliku da uživaju u lepoti ove igre na terenima širom Evrope. Prvi put posle reprezentativne pauze na red su došle utakmice Lige šampiona. Odigrano je osam mečeva treće runde grupne faze elitnog evropskog takmičenja, a derbi kola na stadionu ‘Đuzepe Meaca‘ je opravdao očekivanja u svim paramatrima ocenjivanja. Domaći sastav je uspeo da odoli naletima Katalonaca i upiše važan trijumf, drugi u ovosezonskom takmičenju, sa minimalnih 1:0.

Jasno je da Barselona pokušava da igra fudbal iz vremena kada je Ćavi u tandemu sa Inijestom dominirao na evropskim stadionima, baš tako su Katalonci startovali na ‘Đuzepe Meaci‘. Inter nije uspeo da parira u razmeni pasova. Kombinovala je gostujaća ekipa, viđena je prepoznatljiva ‘tika-taka’ u Milanu, ali to nije donosilo rezultat.

Vrlo disciplinovana igra Neroazura u defanzivnoj liniji omogućila im je da se nađu u prilici za igru u tranziciji. Verovali ili ne, upravo je Inter prvi zapretio nakon, sedam minuta kasnije od momenta kada je Slavko Vinčić dao znak za početak utakmice. Turski reprezentativac, Hakan Čalhanoglu, pokupio je odbitak i sa distance kao iz topa opalio ka golu Ter Štegena. Nemac je uspeo da interveniše, a lopta je išla pod prečku gola gostujuće ekipe.

Prvu kvalitetnu priliku za vođstvo Barse propustio je najbolji strelac tima, Robert Levanovski. Poljak je okušao sreću sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan.

Zapaljivog karaktera bila je atmosfera na velelepnoj milanskoj građevini, a dodatno je podgrejana nakon sporne situacije u 23. minutu. Delovalo je da je Erik Garsija igrao rukom u kaznenom prostoru, ali intervencijom iz VAR sobe odlučeno je da jedanaesterca neće biti.

Došao je Inter do prednosti u 29. minutu meča! Odličan pas iz sredine igrališta stigao je Hoakin Korea, prevario je fintom Ter Štegena i zatresao mrežu, ali podignuta zastavica od strane linijskog sudije smakla je osmehe sa lica domaćih igrača i navijača.

Fudbalsko umeće demonstrirao je Osman Dembele u 36. minutu, kada se licem okrenut golu prošetao kroz odbranu Intera, ali njegov udarac završio je tik pored stative.

Barselona je zagospodarila terenom, ali inicijativu nije uspela da pretvori u vođsvto. Nedostajalo je Barsi upravo ono što je Čalhanoglu doneo Neroazurima – realizacija. Ponovo je Turčin u nadoknadi vremena prvog dela igre ‘opalio’ sa ivice kaznenog prostora, a hirurški precizan udarac bio je ‘prevelik zalogaj’ za nemačkog golmana. Veličanstvena atmosfera viđena je na stadionu, svaki komentar bi bio suvišan. Prava grmljavina sa tribina orila se Milanom.

Ništa se u odnosu snaga na terenu nije promenilo ni nakon najduže pauze. Imao je gostujući sastav u određenim momentima i više u igre, ali Inter je ‘lukavo’ čuvao zarađeno u prvom poluvremenu. Požrtvovanje, energija i lavovska borba nosila je italijanski tim do pobede. Odbrana Neroazura kapitulirala je samo jednom, u 67. minutu, ali je pogodak Ansu Fatija poništen zbog igranja rukom. VAR soba je ponovo odradila odličan posao.

Pretila je Barselona do poslednjeg momenta. Domaćin se fokusirao isključivo na defanzivu, što najbolje govore izmene koje je Inzagi napravio. Trener Intera je u jednom momentu pojačao poslednji bedem sa još tri defanzivca. Jedno je jasno, Inzagi je taktički nadigrao Ćavija Ernandeza.

Serhio Buskets je pokušao glavom u 89. minutu. Prekaljeni vezista je bio najviši u skoku posle udarca iz ugla, ali lopta je otišla pored stative.

Ceo stadion je zaćutao u 90. minutu! Vinčić je išao da proveri da li ima elemenata za kazneni udarac, pošto je lopta navodno u ruku pogodila jednog od domaćih igrača prilikom defanzive u šesnaestercu. Odlučio je glavni arbitar nakon gledanja snimka da penala neće biti. Igralo se skoro do 100. minuta, ali mreža Andrea Onane ostalo je netaknuta.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 3. kola grupne faze Lige šampiona – utorak:

Bajern Minhen – Viktorija Plzenj 5:0

Olimpik Marsej – Sporting Lisabon 4:1

Ajaks – Napoli 1:6

Klub Briž – Atletiko Madrid 2:0

Ajntraht Frankfurt – Totenhem 0:0

Liverpul – Rendžers 2:0

Porto – Bajer Leverkuzen 2:0

Inter – Barselona 1:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter