2
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ManCity

ZAVRŠNA REČ FUDBALSKE EVOLUCIJE: Erling je najsavršeniji proizvod fudbala do sada! (VIDEO)

Objavljeno: 03.10.22 u 16:10

Erling Braut Holand, ili kako je ovde kršten od strane naroda Haland, je zaista fenomen kakav nismo imali prilike da gledamo do sada. Kada se uzmu brojke i statistika zaista ovaj dvadesetdvogodišnjak je na putu da poruši sve rekorde, a ono što najviše plaši jeste da igra u eri najvišeg nivoa fudbala ikada, a njemu kao da je igrica na easy.

Norvežanin je pod lupu javnosti kada je maja 2019. godine u pobedi te skandinavske zemlje uspeo da demolira Honduras na Svetskom prvenstvu za mlade rezultatom 12:0, a napadač je postigao devet golova. Već tada se znalo da je Ingeov sin nešto posebno, samo, ipak „Honduras je, klinci su, da li je baš toliko dominantan“, su bile teze koje su se provlačile kada se govori o Erlingu.

Ipak, kada je krenuo da igra Ligu šampiona, sa Red Bulom, tada je već bilo jasno. Osam golova na šest mečeva u grupi sa Liverpulom, Napolijem i Genkom su definitivno stavile svima do znanja da je on „next big thing“, a odlazak u Borusiju, i golovi Pari Sen Žermenu, i apsolutno rešetanje u Bundesligi, gde je praktično davao gol po utakmici, samo su potvrda onoga što su svi znali.

Malo su ga usporile povrede u njegovom kasnijem periodu boravka u Dortmundu, ali ipak, videlo se i tada da ni 200.000.000 nije velika cena za njegove usluge. A Siti ih je platio 60.000.000, što je iz ove perspektive praktično džaba, a sada se pametno poslovanje Građanja itekako isplaćuje. Za sada su se svi uverili da teško postoji način i pozicija na koji i iz koje Erling ne može da ubaci loptu u mrežu.

Tako je ceo svet, takođe i oni koji ne poštuju i ne gledaju Bundesligu, uverili u sve kvalitete Holanda. Apsolutna besprekorno fizički spremna mašina, koja je vrlo verovatno i veća i jača i brža od svakog mogućeg čuvara. A još ume i da igra fudbal, bez ikakvog preterivanja mogu da kažem da ovaj moderni fudbal, koji je realno na nikada višem nivou koliko god nostalgija nekome ukazivala na suprotno, nije iznedrio savršeniji proizvod od Erlinga, kada je implementiran kada treba.

Da ne bude zabune, Lionel Mesi je i dalje najbolji igrač koji je ikada igrao fudbal i njegov uticaj na dešavanja na terenu nije ni blizu da bude dotaknut od nekog fudbalera, ali kada je čista statistkika, davanje golova i gledanje po raznim parametrima, teško je verovati da Holand neće biti lider na mnogo večnih lista kada okači kopačke o klin. Ložimo se mi na Mitrovića, kako ne prestaje da daje golove, a do ove sezone je Erling dao čak deset više od Mitrogola, koji igra vrhunski, a onda možete zamisliti koji je zapravo nekadašnji igrač Moldea nivo u ovom trenutku.

Sedamnaest golova na deset utakmica su nestvaran prosek, a het-trik protiv Mančester junajteda je samo nagoveštaj da niko ne može da predvidi gde je zapravo plafon norveškom napadaču. Ima još 30 utakmica do kraja sezone, njemu još treba devet pogodaka da stigne prvog strelca iz prošle sezone, a u sve složenijoj igri kakva postaje fudbal, Pep Gvardiola izgleda kao da je našao čit-kod u vidu Erlinga Holanda.

0
0

2 Komentara

    • I mene je to iznenadilo,kad mu je Vanja odbranui na kraju,samo da je plasirao desnom,Vanja ne bi imao sanse da dohvati loptu jer je prisao previse svojoj desnoj stativi.Umesto pogotka,videli smo lepu paradu,na nase zadovoljstvo

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter