0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

PEREZ VERUJE DA JE SUPERLIGA KLJUČ ZA SPAS FUDBALA: Morate da priznate da imate problem, fudbal je bolestan!

Objavljeno: 03.10.22 u 18:50

Već neko vreme se vodi polemika od fudbalskoj Superligi. Obe strane imaju argumente za i protiv, a Florentino Perez, verovatno i najuspešniji predsednik u istoriji fudbala, ubeđen je da bi ona bila pravi potez.

„Da bi se problem rešio, prvo morate da priznate sebi da imate problem. Naš sport je bolestan. Gubi liderstvo kao globalni sport. Ne sme da nas zbuni uticaj toga to što je Real osvojio Ligu šampiona kada smo bili uključeno u sedam mečeva najvišeg intenziteta i interesa. To je bio rezultat žreba i kvaliteta i veličine našeg tima. Bio je to spektakl koji je pomogao da vratimo uzbuđenje kod navijača„, kaže Perez.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

„Zato i verujemo da evropska klupska takmičenja moraju da se menjaju, da ponude navijačima vrhunske mečeve među najjačim timovima, sa najboljim igračima“, dodao je prvi čovek Reala.

Analogiju je prikazao kroz tenis.

„U tenisu, Nadal i Federer su igrali 40 puta u 15 godina. Nadal i Đoković su igrali 59 mečeva u 16 godina. U fudbalu, sa Liverpulom smo igrali samo devet puta za 67 godina. S Čelsijem četiri puta u istoriji takmičenja. Kakvog smisla ima uskraćivati navijače za sve te mečeve?“, upitao je Perez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter