0
Košarka

Tina Krajisnik Srbija - Brazil, kvalifikacije za svetsko prvenstvo, zene, kosarka, Beograd, Srbija 13.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TINA KRAJIŠNIK OBJASNILA KAKO JE IGRALA SA PRELOMOM NOSA: Kapiten je dao srce za Srbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.22 u 23:51

Tim na kraju uvek dobija.

Košarkašice Srbije, oduševile su naciju na Svetskom prvenstvu, jer su sa podmlađenim sastavom uspele da odigraju iznad očekivanja. Naše dame su u grupi savladale Francusku, koja važi za jedan od najboljih timova na svetu, ali je od njih bila bolja Amerika.

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik, na meču sa Francuskom, igrala je pod velikim bolovima, nakon preloma nosa, a podlivi su se jasno videli na njenom licu.

Retko se oglašavam na društvenim mrežama ali sada imam potrebu da napišem par reči kojima bih sumirala iskustvo igranja na SP i istakla jednu važnu činjenicu.

Iz ličnog ugla sam ovo prvenstvo doživela posebnim jer je prvi put da nastupamo u podmlađenom, izmenjenom sastavu. Ni same nismo znale koliko daleko možemo da dosegnemo. Sigurne u naš rad, posvećenost i sa snom o svetskoj medalji smo otišle u Sidnej. Ostalo ste imali prilike da vidite… Sigurna sam da će ove devojke dosanjati taj san o svetskoj medalji prvom sledećom prilikom.

Prethodnih dana ste mogli na internetu da vidite moje slike sa podlivima nakon preloma nosa. Nažalost to je bio jedan od pehova koji su me zadesili tokom prvenstva, pored rupture lista koja mi se desila usled jakog udarca u mišić, te mi je poslednji meč bio posebno težak. Bavljenje kontaktnim sportom sa sobom nosi i tu mogućnost, nažalost…

No mediji su to prilicno ispratili kao svojevrsnu senzaciju.

Ovo što ću sada napisati neko će okarakterisati kao nenormalno, pokušavajući da objektivno sagleda zdravstveni aspekt bavljenja sportom.

Ali normalnost je relativna stvar. Naročito u slučaju našeg tima. Gde su granice bola i da li za nas one postoje kada ih srce i želja nadvladaju?

Nisam ja jedina igračica koja je obukla dres reprezentacije i igrala sa bolom, prelomom ili pokidanim mišićem. Naročito nisam jedina koja je ostavila srce na terenu svaki put kada dobije priliku da se bori za svoju zemlju.

Da se ovo dogodilo bilo kojoj igračici u našoj ekipi garantujem da bi uradila isto, izašla na teren na ličnu inicijativu i borila se do poslednjeg atoma snage.

Zato imam potrebu da ovo napišem i da odam počast svakoj igračici reprezentacije koja je sopstvene interese, životne planove, pa i zdravlje podredila timu.

Jer na kraju tim uvek dobija – napisala je Tina Krajišnik na svom Instagram profilu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter