0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RUTINSKA POBEDA PARTIZANA PROTIV VOJVODINE: Maestralni Natho nije štedeo goste – crveni karton promenio mnogo toga! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.22 u 20:58

Sjajna uvertira za Keln.

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Vojvodine rezultatom 3:0, u 13. kolu domaćeg prvenstva. Najzaslužniji za ovakav trijumf srpskog vicešampiona bio je Bibras Natho, sa dva pogotka i asistencijom, dok je mrežu gostiju tresao i Aleksandar Filipović.

Veoma ofanzivno su otvorili meč crno-beli. Prvu ozbiljnu priliku imali su već u drugom minutu. Natho je lepo centrirao, a Rikardo se izborio za poziciju i šut glavom, međutim šutirao je malo pored gola Lazara Carevića.

FOTO: STARSPORT

Na novo uzbuđenje u Humskoj nije se čekalo dugo. Igrao se 6. minut, a crno-beli su ponovo bili blizu gola. Centaršut je došao ovaj put od Filipovića, a ponovo je Gomeš šutirao, ali je taj šut ukrotio golman Stare dame.

I onda blic-krig Partizana.

Prvo je Natho iskoristio veliku grešku odbrane Vojvodine, pre svega Traorea. Igrao se 16. minut, a crno-beli su poveli.

Na dupliranje prednosti se nije čekalo dugo. Jeličić je u 21. minutu oborio Rikarda u kaznenom prostoru svog tima, a penal je, naravno, iskoristio Natho.

Noć za Jeličića nije mogla biti gora, s obzirom da je dobio i crveni u 26. minutu nakon starta nad Filipovićem. U 39. minutu Urošević je opasnim šutem zapretio golu Vojvodine, međutim za malo je bio neprecizan.

Postigao je Partizan još jedan gol preko Markovića, ali je isti poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Ofanzivno je Partizan krenuo i od starta drugog dela igre, a prvu šansu su imali u 50. minutu. Rikardo je na pet metara od gola dobio loptu, ali je nakon okreta pogodio spoljni deo mreže.

Nove prilike za domaće, ređale su se kao na traci, videli smo nekoliko kontranapada, u kojima ekipa Gordana Petrića ipak nije uspela da dođe do realizacije. Novi pogodak za domaće, viđen je u 61. minutu, a strelac je bio Aleksandar Filipović nakon asistencije Bibrasa Natha, za 3:0.

Crno-beli su imali korner, koji je izveo iskusni Izraelac, a nakon fantastičnog centaršuta, na pravom mestu je bio Filipović.

Nakon samo 5 minuta, mogao je Partizan i do 4. pogotka. Rikardo se odlično oslobodio svojih čuvara, gađao je u dobar ugao, ali je Carević uspeo da odbije loptu u korner.

U 74. minutu videli smo i jednu šansu Vojvodine, kada je Nikola Čumić ostao sam. On je uputio šut, ali je to bio lak posao za Popovića.

Kao da je sve ovo, gostima ulolilo dodatno samopuzdanje, pa su stigli i do pogotka i to na kakav način. Nikolić je u 83. minutu izveo slobodan udarac na nešto manje od 20 metara od gola crno-belih, a Popović nije imao šanse.

Konačan rezultat ove utakmice, postavio je Samed Baždar, samo 3 minuta kasnije. Traore, krivac prvog gola, izgubio je loptu na svojoj polovini, što je sjajno iskoristio mladi napadač Partizana. Baždar je došao do situacije 1 na 1 i rutinski pogodio za 4:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter