0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NASTAVLJA SE CRNA SERIJA SPARTAKA: Radnički slavio u Subotici, Kragujevčani žele u plej-of!

Objavljeno: 02.10.22 u 16:59

Gosti slavili nakon velikog preokreta!

Superilgaški nedeljni program u našoj zemlji počeo je utakmicom na Gradskom stadionu u Subotici, gde je ekipa Spartaka ugostila Radnički 1923. Gostujući sastav iz Kragujevca, koji je nadograđen sa nekoliko sjajnih pojačanja, igra sve bolje u prethodno vreme. Tim koji sa klupe predvodi trener Joksimović, uspeo je da napravi preokret i nadigra Spartak rezultatom 1:2.

Domaći sastav, koji traži izlaz iz serije crnih rezultata, nedavno je imenovao novog šefa struke, Ljubišu Dunđerskog. Spartak je danas bolje otvorio duel. Subotičani su krenuli direktno od prvog zvižduka sudije Stojanovića, a brzo su dali povod za slavlje svojim navijačima.

Igrao se 4. minut meča, lopta je stigla do Tanasina, koji je uvideo prazan prostor u šesnaestercu i odmah uputio centaršut. Ofsajd zamku lukavo je izbegao kapiten Nikola Srećković, koji je loptu glavom prosledio na drugu stativu gde se najbolje snašao mladi Srđan Hristić. Lakši deo posla imao je napadač rođen 2003. godine, pa je loptu samo prosledio u mrežu.

Pogodak u ranoj fazi meča bio je prekretnica, pa smo od tog momenta posmatrali izuzetno otvorenu utakmicu i direktan fudbal, pogotovo kada su u obzir uzme stil igre gostujućeg tima. Radnički je preuzeo inicijativu, kontrolisao je posed lopte i atraktivno kombinovao. Ništa ne bi trebalo da čudi ljubitelje domaćeg prvenstva kada je u pitanju ovakva igra Kragujevčana, jer dugo njihov roster nije izgledao ovako ozbiljno. Floskula da spoj mladosti i iskustva donose rezultat se još jednom obistinila.

Isplatila se hrabra i ofanzivna igra Kragujevčana. Posle napada i gužve u kaznenom prostoru, lopta se u 34. minutu odbila pravo do Damjana Krajišnika, a vezista je snažnim udarcem savladao Manojlovića. Lopta je na putu do mreže Subotičana zakačila nekog od defanzivaca Spartaka i tako dodatno otežala posao golmanu.

Nije to bilo sve od uzbuđenja u prvom delu susreta. U trećem minutu sudijske nadokande, glavni arbitar Stojanović, pokazao je rukom na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Milutin Vidosavljević, koji postepeno ulazi u formu iz ‘prvih dana’ u redovima Čukaričkog, kada su na Banovom brdu polagali velike nade u ovog momka iz Kuršumlije. Popularni Crni je tako postigao treći pogodak u poslednje dve utakmice.

Situacija u nastavku meča se u potpunosti promenila. Ekipa Ljubiše Dunđerskog je očekivano zaigrala na višem nivou posle velike pauze, što se i očekivalo s obzirom na rezultat koji je pisao na semaforu. Sigurno da Subotičani nisu želeli da peto kolo u nizu ostanu bez boda, pa su sve raspoložive snage usmerili na ofanzivu.

Za razliku od prvog poluvremena, gde su računajući i pogodak, šutnuli samo dva puta, opasniji je po gol Lekovića Spartak bio u drugom delu meča. Ipak, to nije bilo dovoljno ni za bod na domaćem terenu.

Male šanse za izlazak iz sada kritično dugačke serije poraza Spartak će imati narednog vikenda, kada na stadionu ‘Rajko Mitić‘ izlazi na megdan Crvenoj zvezdi. Radnički treću uzastopnu pobedu 10. oktobra traži protiv imenjaka iz Niša.

Rezultati 13. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Novi Pazar – Mladost Lučani 3:1

Subota:

TSC Bačka Topola – Radnik Surdulica 2:1

Javor Matis – Voždovac 0:2

Napredak – Kolubara 4:0

Nedelja:

Spartak Subotica – Radnički 1923 1:2

17:00 Mladost GAT – Crvena zvezda

19:00 Partizan – Vojvodina

Ponedeljak:

16:00 Čukarički – Radnički Niš

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter