0
ATP

FOTO: Tel Aviv Watergen Open @telavivopen/ Twitter

JEDNOM ŠAMPION, UVEK ŠAMPION: Đoković osvojio trofej u Tel Avivu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.22 u 19:16

Bez izgubljenog seta do novog prestižnog priznanja!

Diskriminacija i teror koji se neprestano sprovode nad Novakom Đokovićem, ne ometaju najboljeg srpskog tenisera da zablista na svakom takmičenju na kojem dobije dozvolu za učešće. Legendarni teniser je oberučke prihvatio poziv organizatora iz Izraela, došao je na turnir u Tel Avivu i osvojio ga bez poteškoća i bez izgubljenog seta.

‘Prošetao’ se srpski as do trona, a poslednja prepreka, u vidu Marina Čilića, preskočena je za jedan sat i 34 minuta igre. Novak je slavio sa 2:0 (6:3, 6:4).

Nešto neizvesnije nadmetanje viđeno je u dva uvodna servis gema oba aktera. Odmeravali su snage iskusni rivali na startu meča, a Nole je potom ‘dodao gas’ i ubrzo oduzeo servis Marinu. Novak je na ekspresan način potvrdio brejk odličnim servis gemom, koji je završio bez izgubljenog poena.

Srpski as je rutinski odradio posao kada je u pitanju prvi set. Novak je sa velikom dozom samopuzdanja osvajao svoje servis gemove, dok je čuvao snagu kada je poene započinjao hrvatski igrač.

Situacija se nije značajno menjala ni u nastavku. Kontrolisao je Đoković stanje na terenu na najbolji način, onako kako se od njega očekuje. Čilić je ulagao velike napore kako bi ugrozio prednost srpskog tenisera, ali briljirao bi Novak uvek kada je to bilo najpotrebnije.

Brz brejk u nastavku omogućio je Novaku da rasterećenije privede meč kraju i osvoji još jednu titulu. Srbin je imao priliku da pri rezultatu 1:3 još jednom oduzme servis rivalu, ali nakon nekoliko propuštenih brejk lopti Čilić se izvukao iz ogromnog problema.

Baš kao u prvom setu, je rutinski u svoju korist reševao svoje servis gemove i tako postavio konačnih 6:4.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter