0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FIBA

BOLI IH PORAZ IZ PRIPREMNOG PERIODA: FMP dočekuje Megu, Dženkins proučuje „Motivisani smo – osramotili smo se u prijateljskom meču!“

Objavljeno: 02.10.22 u 16:40

Mali srpski derbi na startu ABA.

Košarkaši FMP-a dočekaće će sutra od 18 časova ekipu Mege na otvaranju AdmiralBet ABA lige.

Panteri su sezonu započeli ranije od ostalih ekipa s obzirom da su igrali kvalifikacioni turnir za plasman u FIBA Ligu šampiona, gde su poraženi u finalu.

Ova dva tima odigrali su i jedan meč u sklopu priprema, a Mega je ubedljivo slavila – 83:62.

Pred meč za novinare su govorili trener Nenad Stefanović i jedan od najiskusnijih igrača Čarls Dženkins.

Očekuje nas početak ABA lige na domaćem terenu. Igramo protiv ekipe Mege koja nas je razmontirala i održala nam čas košarke pre mesec dana u prijateljskoj utakmici i u tom duelu pokazala da kao i svake godine poseduje izvanrednu atletiku, talenat i odlično vođenje sa klupe. Očekujem od moje ekipe da pokaže karakter i nakon teškog turnira koji imamo iza sebe, koji je bio zahtevan i psihički i fizički, da otvorimo ABA ligu na pravi način. – rekao trener Stefanović.

FOTO: FIBA

Sa druge strane, bivši košarkaš Crvene zvezde, popularni Djenka, istakao je da je njegova ekipa motivisana pred ovaj susret.

Veoma smo motivisani da se pokažemo dobro na početku sezone. Imali smo priličnu duge pripreme i trener je uradio odličan posao u želji da izgradimo timsku hemiju. Malo smo se osramotili u prijateljskom meču protiv Mege i daćemo sve od sebe da potpuno spremni dočekamo utakmicu u ponedeljak. – izjavio je bek FMP-a.

FOTO: FIBA

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter