0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

ADMIRALBET ABA LIGA: Budućnost oduvala Split 35 razlike, Cedevita Olimpija prejaka za Borac! (FOTO)

Objavljeno: 02.10.22 u 22:53

Pored crno-belih, danas je igrao još jedan srpski tim.

Košarkaši Budućnosti su u prvom kolu AdmiralBet ABA lige ubedljivo savladali ekipu Splita rezultatom 94:59. Gostujuća ekipa, pokazala je zube u prvom poluvremenu, da bi u drugom usledio potpuni raspad sistema.

Prvih 20 minuta, završeno je rezultatom 46:41, a mnogi su očekivali da će se nastaviti u takvom ritmu. Ipak, ekipa koju sa klupe predvodi bivši strateg Partizana, kao i Mege, Vladimir Jovanović, upalila je motore, pre svega u odbrani, pa je tako protivniku u nastavku igre dozvoljeno samo 18 poena.

FOTO: Budućnost VOLI/Filip Roganović

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rejnolds sa 16, dok su Drobnjak i Vajt dodali, 13, odnosno 12 poena. Na drugoj strani, istakao se Šorter, koji je ubacio 19 koševa.

Poslednji meč ovog dana, igrao se u Ljubljani, a Cedevita Olimpija, dočekala je Borac iz Čačka. Domaći su važili za apsolutnog favorita, što su na kraju i opravdali, jer su trijumfovali rezultatom 98:81.

Ipak, ekipa Marka Marinovića se nije predavala i od prvog do poslednjeg minuta je dala sve od sebe da isparira znatno kvalitetnijem i skupljem rosteru. Cedevita Olimpija je već na startu AdmiralBet ABA lige pokazala da je uz Partizan i Crvenu zvezdu, zasigurno favorit za titulu.

Ljubljančane je do pobede vodio Edo Murić sa 18 poena, dok su Ferel i Omić dodali po 17. Uz njih, dvocifreni su još bili Alibegović sa 16 i Herison sa 12 koševa. Na drugoj strani, Radonjić je postigao 26 poena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter