0
Domaći fudbal

Milos Pantovic Vozdovac - Kolubara Superliga Srbije 22.8.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZMAJEVI POKORILI IVANJICU: Mijailović i Pantović srušili Javor – osmi meč u nizu bez pobede za domaće! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.22 u 19:17

Nastavlja se agonija Javora.

U okviru 13. kola Mozzart bet Superlige Srbije, ekipa Javor Matisa ugostila je na Gradskom stadionu u Ivanjici tim Voždovca. Tačno u 17 časova znak za početak utakmice dao je glavni arbitar, Ostračanin.

Uoči duela dva tima uloga favorita, barem onog na papiru, dodeljena je sastavu iz Beograda. Zmajevi već dugo neguju ofanzivni stil igre, bez obzira koji trener sedeo na klupi kluba iz Zaplanjske, pa sa identičnim namerama startuju gotovo svaki susret.

Ipak, Javor se ove sezone pokazao kao ‘tvrd orah’. Ekipa trenera Bondžulića je briljirala u uvodnom delu šampionata, ali pozitivni rezultati su prestali krajem avgusta. Tim iz Ivanjice ne zna za trijumf od 8. avgusta, kada su na domaćem terenu nadigrali Mladost GAT iz Novog Sada.

Voždovac je došao u nameri da iskoristi crnu seriju domaćina i produži je na barem još sedam dana. Prilično izjednačen odnos snaga viđen je na startu utakmice. Gotovo identičan prosek poseda lopte u procentima zabeležila je zvanična statistika tokom prvog poluvremena.

Oba sastava su pre prve promene rezultata zapretila u nekoliko navrata, a vođstvo popularnim Zmajevima u 32. minutu doneo je Marko Mijailović, mlađi brat veziste Crvene zvezde, Srđana.

Šef struke Javora, reagovao je dvostrukom izmenom u 39. minutu. Bondžulić je iz igre izveo Tojčića i Grabeža, a na teren su istrčali Kembel i Dolmagić. Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, ali Javor je već nakon velike pauze preuzeo inicijativu, sve u nameri kako bi što pre došao do izjednačenja.

Đurić je u 46. minutu zamenio Dukurea, a to je značilo samo jedno – Javor nije kalkulisao. Pozitivan rezultat bio je gotovo imperativ.

Ipak, do njega nisu došli. Miloš Pantović je zapečatio sudbinu Javora u 82. minutu i postavio konačnih 2:0. Samo dva minuta kasnije fudbaler Voždovca zaradio je crveni karton.

Do kraja i fudbaler Javora, Milan Obradović, dobio je crveni karton.

Rezultati 13. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Novi Pazar – Mladost Lučani 3:1

Subota:

TSC Bačka Topola – Radnik Surdulica 2:1

Javor Matis – Voždovac 2:1

19:00 Napredak – Kolubara

Nedelja:

15:00 Spartak Subotica – Radnički 1923

17:00 Mladost GAT – Crvena zvezda

19:00 Partizan – Vojvodina

Ponedeljak:

16:00 Čukarički – Radnički Niš

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter