0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TSC BOLJI OD RADNIKA NAKON PREOKRETA: ‘Provala oblaka’ nije smetala tandemu Jovanović-Mirčevski! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.22 u 16:56

Mogla je ekipa iz Bačke Topole i do ubedljivijeg trijumfa!

Druga utakmica 13. kola Mozzart bet Superlige Srbije odigrana je u terminu od 15 časova na ‘TSC Areni’ u Bačkoj Topoli. Domaći TSC je nakon preokreta savladao Radnik iz Surdulice rezultatom 2:1. Gotovo neprestano kiša je padala u velikim količnima i tako ometala aktere da pruže još bolju fudbalsku predstavu. Bez obzira na otežavajuće okolnosti, publika na stadionu, ali i kraj malih ekrana, imala je priliku da posmatra vrlo interesantan susret, u kojem je bolji tim odneo ceo plen.

Očekivalo se da ekipa Žarka Lazetića preuzme kontrolu lopte i inciijativu od prvog sudijskog zvižduka. Radnik je izašao hrabro i uspeo je da pruži otpor u uvodnim minutima susreta, na kojem je pravdu delio arbitar Stamenković. Zapretili su gosti u dva navrata, a potom je mrežu mladog golmana Ilića zatresao Mihailo Oreščanin u 22. minutu. Lopta je na putu do mreže zakačila iskusnog Sašu Tomanovića i tako dodatno otežala posao golmanu domaćeg sastava.

Upalilo se tada crveni alarm u redovima TSC-a. Nisu domaći kalkulisali, već su se odmah usredsredili isključivo na ofanzivu. Ređale su se prilike, ali Radnik je čuvao prednost. Verovatno jedina sporna situacija na utakmici viđena je sredinom prvog poluvremena. Jedan od domaćih igrača je loptu poslao u prostor, prvi je do nje u kaznenom prostoru stigao Saša Jovanović, koji je ubrzo zatim pao nakon kontakta sa golmanom Ranđelovićem. Skočili su sa klupe domaćina ukazivajući sudiji na grešku, ali i nakon konsultacije sa VAR sobom, Stamenković je odmahnuo rukom i nije pokazao na belu tačku.

Već u 31. minutu isplatila se hrabra igra TSC-a. Perfektan centaršut sa levog boka uputio je iskusni Goran Antonić, a putanju lopte je pažljivo ispratio Saša Jovanović. Ofanzivac je još jednom pokazao golgeterske sposobnosti, jer je na rutinski način loptu prosledio u mrežu Radnika.

Pretio je TSC do kraja prvog dela igre u nekoliko navrata, a posebno se ističe prilika koju je u 40. minutu propustio Nemanja Petrović. Nekadašnji bek Partizana se našao u izglednoj šansi, na gotovo 5 metara od gola, ali golman Radnika je zaustavio njegov pokušaj.

Luka Ilić je probao da donese prednost TSC-u, ali je njegov udarac iz 47. minutu završio visoko iznad prečke.

Situacija se nije značajno promenila nakon pauze duge 15 minuta. Ekipa Žarka Lazetića bila je sve opasnija kako je vreme odmicalo, a svoju dominaciju ‘naplatila’ je već u 53. minutu susreta. Martin Mirčevski igra u sve boljoj formi, pa je nakon het-trika protiv Kolubare, valorizovao priliku i ‘presudio’ Radniku.

Za razliku od trenera Radnika, koji je napravio čak četiri izmene za 19 minuta u drugom delu susreta, Lazetić je prvi put reagovao tek u 72. minutu. Tada je u igru ušao Petar Ratkov, koji je zamenio tri godine starijeg Ivana Milosavljevića.

Arbitar Stamenković nije želeo da često ‘secka’ igru, pa je viđen izuzetno mali broj kartona. U prvom delu utakmice javno su žutim kartonima opomenuti samo Mihailo Oreščanin i Borko Duronjić iz Radnika, dok u drugom poluvremenu nije bilo javne opomene do sudijske nadoknade, a onda su domaćima dodeljene dve, a gostima jedna.

TSC je rutinski odradio posao do kraja meča, prednost je sačuva i obezbeđena su nova tri boda.

U narednom kolu, za sedam dana, TSC gostuje Vojvodini na stadionu ‘Karađorđe‘, dok će Radnik ugostiti Novi Pazar.

Rezultati 13. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Novi Pazar – Mladost Lučani 3:1

Subota:

TSC Bačka Topola – Radnik Surdulica 2:1

17:00 Javor Matis – Voždovac

19:00 Napredak – Kolubara

Nedelja:

15:00 Spartak Subotica – Radnički 1923

17:00 Mladost GAT – Crvena zvezda

19:00 Partizan – Vojvodina

Ponedeljak: 

16:00 Čukarički – Radnički Niš

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter