0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LAZETIĆ NAKON PREOKRETA POHVALIO ZVEZDINO DETE: Ne volim da ističem pojedince, ali on je bio naš motor!

Objavljeno: 01.10.22 u 20:38

TSC je u okviru 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, nakon preokreta protiv Radnika iz Surdulice i pobede od 2:1 došao do važna tri boda.

Radnik je tako ostao zakucan za poslednje mesto na tabeli sa svega 4 osvojena boda, dok se tim iz Bačke Topole izjednačio sa Crvenom zvezdom po bodovima, ali ima i 3 meča više od crveno-belih. Nakon utakmice, prvi se medijima obratio Dragan Perišić, trener Radnika.

„Što se tiče same utakmice, mi smo se pripremali tako da što agresivnije iskoristimo taj slobodan prostor jer smo znali da će TSC stajati visoko. U prvih petnaestak minuta smo imali šanse koje smo morali da iskoristimo jer smo znali da će kazna biti surova, opet smo i postigli prvi gol na utakmici. Pred kraj prvog poluvremena je bilo kao što smo i očekivali, ekipa TSC-a krenula na našu zadnju liniju sa četiri-pet igrača i uspeli su da izjednače, otišli smo na poluvreme sa aktivnim rezultatom“ započeo je, pa nastavio:

„U drugom delu je ekipa TSC-a zasluženo povela, bacili smo sve ofanzivne igrače, TSC je propustio ozbiljne prilike a u 90. minutu smo imali priliku da budemo nagrađeni za neku našu hrabrost i stav koji smo pokušali da pokažemo. Nažalost nismo realizovali penal, moram da pohvalim i golmana protivničke ekipe koji je sjajno intervenisao, bio je stvarno dobar šut Spasića. Nama ništa drugo ne preostaje nego da se spremamo za narednu utakmicu kod kuće protiv ekipe Novog Pazara“.

Iako je Radnik izgubio i na začelju je tabele, Perišić je zadovoljan prikazanom igrom njegovih izabranika:

„Igrači su ispunili plan koji smo postavili pred njih. Međutim, očekivali smo veliki pritisak TSC u drugom delu, svesno sam zato stavio dva vezna igrača na poluvremenu da pokušamo da uspostavimo ravnotežu. Šansu dajem svi igračima da bi svi znali da imam poverenja u njih“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Sa druge strane, Žarko Lazetić je zadovoljan pobedom, ali je istakao i da je utakmica bila jako teška:

„Komplikovana utakmica izuzetno, moram da je podelim na prvo i drugo poluvreme. U prvom delu smo onako možda malo, iako sam najavljivao da se neće desiti, jer sam rekao da nije realno da su oni poslednji i da nemaju nijednu pobedu, srećom se to nije ni danas promenilo, zbog te neke psihologije mogli da odvedemo utakmicu u potpuno drugom smeru. Nismo bili dovoljno agresivni defanzivno i nismo se dovoljno kretali kada smo imali loptu, brzali smo u nekim situacijama ali ipak otišli na odmor sa aktivnim rezultatom“ započeo je pa se dotakao odlične igre svog tima u drugom delu igre:

„Drugo poluvreme smo bili jako dobri, onako kako negde želimo i planiramo, dali gol i napravili mnogo šansi. Fudbal kako to već izrežira, iz čiste situacije smo gde su naša dva igrača bila na lopti bez komunikacije dozvolili da dođe do toga da Radnik dobije penal i da mi skoro izgubimo dva boda. Ovo je mnogo bitna pobeda za nas, za samopouzdanje i ono što nas čeka. Momci su nagrađeni nakon velike borbe, i čestitam našem golmanu na odbranjenom penalu. Mi ćemo se sigurno bolje pripremiti i nadam se vratiti u naš ritam“ rekao je on, a onda se dotakao i pojačanja, koje se na pravi način predstavilo Bačkoj Topoli:

„Ne volim da ističem pojedince, Luka Ilić je bio naš motor u prvom poluvremenu i radio je ono što od njega očekujemo. Verujem da će kako vreme odmiče biti sve bolji. Naš plasman je dobar, sedam pobeda, šest remija i jedan poraz, skidam kapu mojim igračima. Meni je važnije od rezultata da su momci bili agresivni, disciplinovani i radili ono što treniramo. Vidim još dosta prostora za napredak“ zaključio je Lazetić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:


Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter