0
Odbojka

FOTO: OSSRB

FENOMENALNE ODBOJKAŠICE: Slavile i protiv SAD-a i sa maksimalnim učinkom izašle iz grupe! (FOTO)

Objavljeno: 01.10.22 u 21:26

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, savaldala je akutelnog Olimpijskog pobednika SAD i sa maksimalnih pet pobeda završila takmičenje u C grupi XIX SP 2022.

Srbija je večeras u Lođu, u poslednjem, 5. kolu savladala SAD sa 3:0, po setovima 25:20, 25:23 i 25:13, posle 65 minuta igre.

Sjajno je igrala Srbija tokom sva tri seta i zasluženo savladala SAD. Svetski prvak je bio mnogo bolji od Olimpijskog pobednika. Sve linije selekcije Srbije su funkiconisale besprekorno, dok je Karč Kiralj tražio pravu postavu i nije je našao do kraja meča.

FOTO: OSSRB

Imponovala je borbenost i želja izabranica Danijelea Santarelija, koji je tokom prva dva seta iskoristio samo dva tajm – auta, iako su Amerikanke u prvoj polovini i prvog i drugog seta imale prednost od 5, odnosno 4 poena. Takođe, važno je istaći da su seniorke Srbije u završnicama prva dva seta bile maksimalno koncentrisane i tada su broj grešaka smanjile na minimum, a pri tom su dobrom igrom primorale Amerikanke na greške.

FOTO: OSSRB

Treći set je bio samo završnica odlično početog posla. Srbija je bila apsolutno dominantna i nije dozvolila Amerikankama da pomisle da mogu da ugroze visoko vođstvo, a na kraju su im prepustile samo 13 poena.

Seniorke Srbije će igrati u F grupi II faze takmičenja protiv Tajlanda, Dominikanske Republike, Poljske i Turske, a raspored i satnica će naknadno biti objavljeni. U F grupi će još igrati SAD, Kanada i Nemačka. Prve utakmice u F grupi će se odigrati u utorak, 4. oktobra.

U E grupi II faze, u Roterdamu će igrati Italija, Holandija, Belgija i Portoriko iz A grupe i Kina, Brazil, Japan i Argentina iz D grupe.

Svi rezultati i osvojeni bodovi iz prve faze takmičenja se prenose u drugu fazu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter