0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: AdmiralBet ABA League @ABA_League/ Twitter

BARANI NA STARTU ŠOKIRALI IGOSE: Rasel je ‘ubica’, Amerikanac brojao do 41! (FOTO)

Objavljeno: 01.10.22 u 18:20

Sjajna igra ekipe iz Crne Gore!

Na startu nove sezone AdmiralBet ABA lige, košarkaši Igokee ugostili su ekipu Mornara iz Bara. Utakmica u Laktašima, počela je u terminu od 16 časova, a završena je trijumfom gostujućeg sastava rezultatom 83:91. Mornar je uspeo da iznenadi, a glavni krivac za to je neverovatni Daron Rasel, koji je ubacio 41 poen.

Gosti iz Crne Gore su bolje otvorili duel. Ekipa Mihaila Pavićevića izgledala je odlično u prvoj deonici, zatvorila je prilaze ka svom košu, te evidentno ‘pokazala zube’ favorizovanom rivalu. Mornar je slavio u prvoj četvrtini sa 19:21.

Trgla se brzo domaća ekipa. Zaigrali su Igosi odlično u napadu već tokom druge deonice. Na krilima Tanaskovića i Kraforda prednost je popstepeno rasla, pa je Igokea stekla dvocifrenu prednost uoči odlaska na veliku pauzu.

Mornar je ponovo pretio posle odmora. Često su gosti prilazili na -4, ali Igokea bi da tada uspevala da zaustavi njihovu ponetersku seriju i vrati se na pravi kolosek. Međutim, takav tempo nije potrajao, a gosti su bili sve dominantniji. Najpre su u trećoj deonici slavili sa 19:23, dok su u odlučujućoj bili bolji sa 17:31.

Nešto više od 500 navijača u Sportskoj dvoranii Laktaši posmatralo je maestralne poreteze Darona Rasela. Novo pojačanje Mornara je ‘eksplodiralo’ na premijeri. Rasel je meč završio sa učinkom od 39 postignutih poena, šest skokova i šest asisetncija, te tako gotovo sigurno obezbedio MVP priznanje u prvom rundi, a možda čak i celom mesecu. Pratio ga je reprezentativac Crne Gore, Vladimir Mihailović, sa 28 poena, tri uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja.

U redovima domaćeg sastava istakao se bivši as Real Madrida, Mario Nakić, koji je ostvario dabl-dabl učinak od 16 ubačenih poena i 10 skokova. Tanasković je dodao 15 poena, a Kraford 13 poena iz 15 uhvaćenih lopti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter