0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA ‘DALA’ DEVET REPREZENTATIVACA TOKOM PAUZE: Mitrović debitovao za Srbiju, Ben i Borjan kapitenski predvodili nacionalne timove!

Objavljeno: 30.09.22 u 14:40

Veliki broj igrača crveno-belih je nastupalo za svoje nacionalne timove!

-Fudbaleri Crvene zvezde su se odazvali obavezama u okviru svojih nacionalnih timova tokom reprezentativne pauze, a devet igrača našeg tima je branilo boje svojih reprezentacija.

Stefan Mitrović je debitovao za A reprezentaciju Srbije na meču protiv Švedske u Ligi nacija na stadionu “Rajko Mitić”. Slavila je Srbija veoma ubedljivo, a brzonogi krilni napadač naše ekipe ušao je u igru u 84. minutu zamenivši Dušana Tadića. Sa nekoliko prodora po levom boku Mitrović je dokazao da će predstavljati “opasnost” po protivničke selekcije u svim narednim izazovima. Sa druge strane, poziv selektora zadužio je i stameni Strahinja Eraković, ali nije upisao minute na duelima sa Norveškom i Švedskom.

Selekcija Srbije do 21 godine odigrala je samo 45 minuta fudbala u Sofiji protiv domaćina, ekipe Bugarske. Loši vremenski uslovi su bili uzrok prekida susreta, te nismo mogli da vidimo na terenu Nikolu Stankovića koji nije bio starter na ovom duelu.

Kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Kanade – Milan Borjan je čuvao gol nacionalnog tima na mečevima protiv Katara i Urugvaja. Kanada je bila bolja sa 2:0 protiv domaćina predstojećeg Mundijala, a iskusni golman je ostavio mrežu netaknutnom. Međutim, Kanada je imala teži zadatak protiv ofanzivnog Urugvaja, te je doživela poraz istim rezultatom kojim je trijumfovala pre četiri dana.

Osman Bukari je zajedno sa reprezentacijom Gane putovao na duele protiv Brazila i Hondurasa. Prvu utakmicu posmatrao je sa klupe, dok je na terenu protiv Hondurasa zamenjen tek u nadoknadi sudijskog vremena. Kings Kangva je dirigovao veznim redom Zambije na duelu protiv Malija, ali njegov tim je doživeo poraz minimalnim rezultatom.

Sa kapitenskom trakom oko ruke El Fardu Ben nastupao je za Komore. Na duelu protiv Tunisa miljenik navijača našeg tima napustio je teren pred kraj meča, dok je protiv selekcije Burkine Faso odigrao ceo meč. Uprkos tome njegov tim je doživeo dva poraza.

Irakli Azarov je beležio minute za tim Gruzije na duelima Lige nacija u grupi C. Popularni “Krstaši” su pobedili prvo Makedoniju, a levi bek našeg tima je zakoračio na teren u 72. minutu. Sa druge strane bio je starter protiv Gibraltara, a igru je napustio nakon nešto više od jednog časa provedenog u polju.

Selekcija Srbije učestovala je na tradicionalnom turniru „Stevan Vilotić Ćele“, a Stefan Leković branio je boje naše zemlje na dva susreta. Ukupno je proveo na terenu 151 minut na utakmicama sa Finskom i Portugalom, dok je propustio meč protiv Francuske – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter