0
Ostali sportovi

FOTO: IMMAF

VELIKI USPEH MIĆOVIĆA I BALTIĆA NA TAKMIČENJU U ITALIJI: Srebro i bronza za Srbe na MMA prvenstvu Evrope!

Objavljeno: 30.09.22 u 20:59

Većinu mečeva Mićović rešio u prvoj rundi i to RNC-om, dok je Baltić do trijumfa dolazio najčešće giljotinom.

Amaterska MMA reprezentacija Srbije prvi put je nastupala na IMMAF Evropskom prvenstvu, a naši momci su već dokazali da im je mesto u samom vrhu. Iz Italije u Srbiju Ognjen Mićović je doneo srebro, a Dževad Baltić bronzanu medalju!

Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Veći deo mečeva Mićović je rešio već u prvoj rundi i to RNC-om!

FOTO: IMMAF

Drugi naš borac, Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji i osvojio je bronzanu medalju. Nekoliko mečeva je završio giljotinom.

FOTO: IMMAF

Naši borci na putu do odličja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića i Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su veliki potencijal srpskog MMA sporta.

FOTO: IMMAF

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije koji je preporodio ovaj sport kod nas od kada je preuzeo vođenje krovnom organizacijom, nije krio zadovoljstvo zbog rezultata postignutih u Italiji.

S obzirom na to da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere – više sam nego zadovoljan. Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja – istakao je Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter