0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

TRENER VOJVODINE VERUJE U USPEH PROTIV PARTIZANA: ‘Moramo da iskoristimo njihove mane!’

Objavljeno: 30.09.22 u 17:35

Veliki izazov je pred Starom damom iz Novog Sada!

Trener Vojvodine Milan Rastavac raduje se predstojećem derbiju sa Partizanom. Nakon dvonedeljne pauze, fudbaleri Stare dame gostuju Partizanu u 13. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

– Moram da kažem da se radujemo nedeljnoj utakmici, koja sa sobom donosi određenu težinu i specifičnost, koja je po mom mišljenju mnogo lepa. Idemo na megdan velikom rivalu koga poštujemo, a s druge strane imamo i naše ambicije da se nametnemo kao ozbiljan takmac u jednoj takmičarskoj utakmici. Posebno me raduje što imamo sve igrače na raspolaganju i što smo period iza nas iskoristili da se pripremimo i za ovu, i za naredne utakmice. O Partizanu ne treba mnogo pričati. To je dobar tim koji je imao svoje uspone i padove. Imaju igrački potencijal zbog kog opravdano pretenduju na vrh, ali opet imaju i svoje slabosti koje su pokazali u pojedinim utakmicama što pokazuje da nisu nepobedivi. Moramo odigrati muški, takmičarski i kvalitetno, da bismo nametnuli i iskoristiti te Partizanove mane – rekao je Rastavac.

On se složio da Partizan igra pod pritiskom i imperativom pobede, posebno nakon eliminacije iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

– Svi znamo da imperativ donosi sa sobom nešto posebno i videćemo kako će Partizan odgovoriti na to „moranje“. Ono što definitivno ne odgovara Partizanu jeste kada nema potpunu kontrolu utakmice. Kada kontroliše svoje napade i sa koliko igrača treba da se brane, onda je mnogo opasniji. Zato mi moramo da razbijemo tu kontrolu, da ih teramo da se češće brane i da im smanjimo broj prilika za kontre, jer su tu opasni pre svega preko Dijabatea. Partizan voli da ima brze napade, iz njih je najopasniji i zato moramo da skratimo i prostor. Moramo istaći i Natha kome ne smemo dozvoliti da razigra ceo tim – istakao je Rastavac.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

Trener Stare dame podvukao je da se tokom pauze više spremao za sve utakmice koje slede, nego samo za Partizan.

– Nismo se spremali za meč sa Partizanom, već smo se spremali za utakmice posle pauze. Fokusirali smo se na one stvari koje smo želeli da mi popravimo u našoj igri i da ih podignemo na viši nivo. Taj generalni pristup je nešto što je nedostajalo Vojvodini u nekom prethodnom periodu. Mi smo nama najbitniji. Zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, sve su to protivnici koji su nam bitni, ali mi treba da se bavimo sobom i kako da budemo bolji. Verujem kada smo mi na dobrom nivou, jer je onda mnogo manje bitno protiv koga igramo. Utakmica sa Partizanom neće promeniti naš pristup i način igre – naglasio je Rastavac.

On veruje da je od letos do danas Vojvodina napravila značajan iskorak i da činjenica da je Partizan slavio u sva četiri susreta prošle sezone neće uticati na ovaj meč.

– Postojao je taj neki problem, da je Vojvodina imala nešto negativno što je vukla sa sobom i moj utisak je da smo to iznivelisali i da smo čisti pred sobom. Takođe, statistički gledano, Vojvodina je u drugom delu prošle sezone izgubila 13 utakmica, a mi smo ukupno, sa prijateljskim utakmicama odigrali 18 ili 19 i imamo jedan poraz, tako da sve te negativne brojke iz prošlosti ostavljamo iza nas – kaže Rastavac.

Da ima sve igrače na raspolaganju i uigrava ih tokom pauza ili da ima reprezentativce u ekipi, Rastavac uvek glasa za ono drugo.

– Za Vojvodinu je uvek bolje da ima reprezentativce u svojoj ekipi, jer takvi igrači imaju ekstra kvalitet zbog kog su u reprezentaciji. Lako ćemo mi izdržati tih pet treninga bez njih tokom pauza, jer znamo da reprezentativci donose taj neki drugačiji kvalitet i zato trpe neki specijalan tretman, i zato smo mi spremni da trpimo šta je potrebno zbog njih – zaključio je Rastavac.

Utakmica Partizan – Vojvodina na programu je u nedelju u 19.00 uz direktan prenos na Areni premium 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter