2
Evroliga

Luka Mitrovic Alen Smailagic Aba liga finale Crvena Zvezda - Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PRED POČETAK EVROLIGE NI PARTIZAN NI ZVEZDA NE SPADAJU U TIMOVE KOJI ĆE U TOP 8 EVROLIGE: Pogledajte kako izgleda lista uglednog košarkaškog portala!

Objavljeno: 30.09.22 u 14:48

Videćemo da li će baš ovako biti.

Nakon skoro 10 godina Partizan će ponovo igrati Evroligu, dok je Crvena zvezda njen redovni učesnik u istom tom vremenskom periodu uz izuzetak sezone 2018/19 kada je predstavnik AdmiralBet ABA lige bila Budućnost.

Ove sezone odigraće se i istorijski prvi večiti derbi u okviru najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Pred početak sezone ugledni košarkaški portal BasketNews napravio je listu klubova po jačini.

Crno-beli su se našli na 10. poziciji uz obrazloženje.

Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su glasili za jedne od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar… Pritom, doveli su ovoga leta Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor se vratio u tim. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među 8 najboljih.

Aleksa Avramovic Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 3.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je značajno lošije plasirana. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja nalazi se tek na 15. poziciji.

Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao i komandant Dejan Radonjić koga je „uzeo“ Panatinaikos. Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je devitant Evrolige Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može. – smatraju na portalu BasketNews.

Kompletna lista izgleda ovako:

1. Real Madrid
2. Anadolu Efes
3. Barselona
4. Olimpija Milano
5. Olimpijakos
6. Monako
7. Fenerbahče
8. Bajern Minhen
9. Virtus Bolonja
10. Partizan
11. Makabi
12. Panatinaikos
13. Valensija
14. Baskonija
15. Crvena zvezda
16. Žalgiris
17. Asvel
18. Alba

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

2 Komentara

  1. ..ma racQ, po njima bi FMPeee ostVArio „NAJVECI USPEH“ za proteklu deceniju (NE)ucestvovanja u EL sa ovim ‘predvidjenim’ 15 ‘mestom’..?!!! PS..bice oni POSLEDNJI k’o po navici u ovoj POSLEDNJOJ SEZONI ucestvovanja u EL, posto EL vise GLEDATI NECE, zato sto se VRATIO u EL NAJVECI i JEDINI SAMPION EVROPE iz Srbije-KK PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter