0
AdmiralBet ABA Liga

Zadar, 30.09.2022. - Dvorana Kršimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 1. kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK SC Derby. Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

POLAKO POLEĆEMO: Startovala AdmiralBet ABA liga – nesuđeni MVP sakupio indeks 48 i srušio Crnogorce!

Objavljeno: 30.09.22 u 20:20

Sezona je počela.

Ljubitelji regionalne košarke konačno mogu da odahnu, jer je nova sezona u AdmiralBet ABA ligi konačno počela. Prvi duel odigrao se u Hrvatskoj, gde je Zadar ubedljivo slavio protiv SC Derbija sa 96:67.

Videlo se od samog starta meča da je Zadar fantastično uigran, a da gosti zaista nemaju šta da traže u ovom okršaju. Hrvatska ekipa u svoje redove je dovela Luku Božića, kome je za dlaku izmakla nagrada za najkorisnijeg igrača regionalnog takmičenja, jer ju je te sezone, po mnogima nepravedno, odneo Goga Bitadze.

Zadar, 30.09.2022. – Dvorana Kršimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 1. kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK SC Derby.
Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

Nakon jedne godine u ABA 2 ligi, svoj povratak u AdmiralBet ABA ligu, obeležio je na najbolji mogući način. Božić je zatrpao koš crnogorskog tima sa 30 poena, dok je uz to zabeležio još 13 skokova, kao i 7 asistencija. Sve to bilo je dovoljno za neverovatan indeks korisnosti 48.

Pored njega dvocifreni u pobedničkom sastavu bili su Ramljak sa 13, Jordano sa 12 i Lakić sa 10 koševa. Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Megi sa 15 poena.

Ko će osvojiti AdmiralBet ABA ligu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

OSTALI PAROVI PRVOG KOLA:

1.10 Igokea – Mornar
1.10 Crvena zvezda – MZT
2.10 Cibona – Partizan
2.10 Budućnost – Split
2.10 Cedevita Olimpija – Borac
3.10. FMP Meridian – Mega MIS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter