0
Evroliga

Tristan Vukcevic Alen Smailagic Yam Madar ABA Liga, Partizan - Mornar Beograd, Srbija 2.4.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZANOV TRIO U UŽEM IZBORU EVROLIGE: Svi koji su osvajali ovu nagradu ostvarili su velike karijere!

Objavljeno: 30.09.22 u 13:15

Velika čast!

Košarkaši Partizana vratiće se Evroligu nakon deset godina pauze. Ove sezone crno-beli imaju veoma dobar tim i žele da se umešaju u borbu za top 8 najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Osim već proverenih i iskusnih igrača, Željko Obradović raspolaže i sa velikim brojem mladih igrača.

Evroliga je izdvojila čak tri igrača crno-belih koji bi ove sezone mogli da ponesu laskavu nagradu „Zvezda u usponu“.

Naime, reč je o Jamu Madaru, Alenu Smailagiću i Tristanu Vukčeviću.

Neki od igrača koji su osvajali ovu nagradu: Rudi Fernandez, Danilo Galinari, Novica Veličković, Riki Rubio, Nikola Mirotić, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić. Dakle ovu nagradu su dobijali igrači koji su ostvarili fantastične karijere.

Evroliga ovako obrazlaže i predstavlja trio Partizana. Za Madara.

U prvoj sezoni van rodnog Izraela Madar je igrao dobro za Partizan dok je učio pod komandom legendarnog trenera Željka Obradovića. Madar, koji u decembru puni 22 godine, ima košgeterski potencijal i veštinu dodavanja da bude vodeći bek Evrolige. Međutim, konstantnost je bila problem. Sa godinom iskustva na vrhunskom nivou, Madar će ove sezone imati ključnu ulogu u Partizanu i ako uspe da napravi veliki korak napred mogao bi da bude kandidat za trofej Zvezda u usponu.

Yam Madar Aba liga finale Crvena Zvezda – Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Što se tiče Smailagića…

Smailagić će propustiti početak sezone što bi moglo da mu naškodi u trci za nagradu, ali nema sumnje da mu njegov talenat garantuje mesto na ovoj listi. Smailagić je imao snažnu debitantsku sezonu u Partizanu u kojoj je prikazao da ima sve što treba da postane zvezda. Visokog univerzalca bi trebalo da čeka važna uloga kada se oporavi, a on će želeti da se potvrdi na evroligaškom nivou.

Alen Smailagic
Partizan v Buducnost-Aba League Play Off Semi-Finals Season 2021-2022
Beograd, 22.05.2022.
foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

I za kraj, Tristan Vukčević.

Najmlađi igrač na listi, Vukčević je možda još tinejdžer, ali je već bio starter u plej-ofu Evrolige još dok je 2021. igrao za Real Madrid. Prošle sezone je odigrao devet utakmica za Los Blankose, ali sa organičenom minutažom, pa je došao u Beograd i potpisao za Partizan. Imao je više minuta u pripremnom periodu zbog Smailagićeve povrede i dobar početak sezone bi mogao da mu učvrsti mesto u Partizanovoj hijerarhiji za naredne sezone.

Tristan Vukcevic Partizan – Crvena Zvezda ABA Liga Beograd, Srbija 3.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pored Partizanovih igrača tu su još: Dovidis Gijedraitis (Žalgiris), Rokas Jokubaitis (Barselona), Niko Manion (Virtus), Haime Pradilja (Valensija), Gabrijel Prosida (Alba), Metju Strazel (Monako).

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter