0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

NAPRAVLJEN PRVI KORAK: FIBA pomerila novembarski prozor za jedan dan!

Objavljeno: 30.09.22 u 21:58

Svetska košarkaška federacija napravila je prvi korak kako bi olakšala igračima koji se takmiče u Evroligi, a nastupaju i za nacionalne timove.

FIBA je pomerila novembarski prozor za jedan dan, što je i logičan potez, jer ima dosta košarkaša, ali i trenera-selektora koji ne mogu da budu na dva mesta u isto vreme, čeka se reakcija Evrolige. Naime, od Evrolige se sada očekuje da odloži mečeve koji su zakazani za 10. i 11. novembar kako bi se omogućilo najboljim košarkašima da pomognu svojim selekcijama u kvalifikacijama za Mundobasket. Srbija će tako mečeve protiv Velike Britanije igrati 11. i 14. umesto 10. i 13. novembra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na ovu odluku FIBE, prvi se oglasio Ergin Ataman, koji predvodi Efes, ali i reprezentaciju Turske.

FIBA je napravila korak. I ja sam juče dobio vest. Ako to uradi i Evroliga i pomeri mečeve u nedelji kada će se igrati mečevi reprezentacija u sredu – četvrtak na četvrtak – petak barem se mečevi neće preklapati. Posle mnogo godina napravljen je korak. U tom pogledu se takođe mogu da se naprave i jasniji koraci. Nije to mnogo teško. Mislim da će, kada dve strane sednu za sto, doći do rešenja. Reprezentacije su takođe veoma važne, a poslednja četiri meča se igraju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Veoma kritičan trenutak“ započeo je Ataman, pa nastavio u istom tonu:

„U tom pogledu smatram da je ovo pozitivan pristup FIBA. Ako Evroliga može da pomeri mečeve za sredu – četvrtak, čak i samo za utorak – sredu mislim da to pitanje u jednom trenutku može da bude rešeno. Najmanje jedan prozor se zaobilazi na ovaj način. Vidim ovo kao pozitivan razvoj“ zaključio je Ataman.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter