0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JANKOVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Brzonogi ofanzivac nestrpljivo iščekuje duel sa Radničkim!

Objavljeno: 30.09.22 u 16:15

Nišlije stižu na Banovo brdo!

Aleksa Janković je tek u 12. kolu Superlige Srbije imao prve minute ove sezone. U duelu protiv svog bivšeg kluba Voždovca ušao je u igru u 83. minutu, na kraju se zajedno sa saigračima radovao pobedi koja je Brđane učvrstila na drugom mestu na tabeli. Razlog dužeg odsustva sa terena nije bila loša forma ovog momka, nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, niti činjenica da na svojoj poziciji u veznom redu ima žestoku konkurenciju.

– Odsustvovao sam sa terena tačno pola godine, od 19. marta, kad je u prethodnom šampionatu Čukarički savladao Vojvodinu, pa sve do 18. septembra. Jedva sam čekao da izađem na teren. Dogodilo se to u završnici meča, ali meni je zaista mnogo značilo. Odradili smo potom i odlične mini-pripreme na Zlatiboru, odigrali i prijateljski meč protiv Arsenala iz Tivta. S obzirom na to koliko dugo nisam igrao, prezadovoljan sam kako je sve izgledalo, možda je bilo i bolje nego što sam očekivao – kazao je brzonogi Aleksa Janković.

Čak i kad nije imao dozvolu da trenira, Janković je često dolazio na stadion na Banovom brdu, posmatrao saigrače na treninzima. Naravno, bio i jedan od najvernijih “navijača” na tribinama.

– Bio sam ovde skoro svaki dan. I sve vreme sam razmišljao samo o trenutku kad ću se vratiti na teren, kad ću obuti kopačke, najpre krenuti da treniram sa ekipom, a potom i igrati utakmice. Sve vreme sam sa ekipom, a zaista mi je značila podrška ljudi u klubu. Saigrača, stručnog štaba, direktora…

“Sa strane” i sa tribina Janković je posmatrao ekipu, kako sam kaže imao je šta da vidi.

– Uglavnom je sve izgledalo vrlo dobro, o čemu svedoči i naša sadašnja pozicija na tabeli, drugi smo iza Crvene zvezde. Trudićemo se da ostanemo u vrhu srpskog fudbala, a to možemo samo konstantno dobrim igrama. Naravno, imaćemo velike ambicije i u Kupu. Videli smo šta se dogodilo Partizanu u Sremskoj Mitrovici, ali imali smo i sami vrlo neprijatno iskustvo šrošle godine u Loznici, kad smo eliminisani na samom startu takmičenja. Naučili smo lekciju, verujem da ćemo sada dogurati mnogo dalje, zašto da ne do finala.

Janković ističe da nikad u dosadašnjem toku karijere nije imao tako jaku konkurenciju u veznom redu.

– I to me raduje. Atmosfera u našem timu je sjajna, a konkurencija je zdrava, svima nama dobdo došla. Ne postoji nikakva zavist među igračima, međusobno se poštujemo, svaki dan guramo jedan drugog da radimo što bolje. I zbog toga svi pojedinačno, ali i kao ekipa napredujemo.

Posle pola godine pauze, Janković ističe da ipak nema nikakav strah od povratka na teren.

– Jedino što još uvek nisam u ritmu na kakav sam navikao, ali očekujem da budem u potpunosti spreman posle zimskih priprema u Turskoj. Do tada, na meni je da maksimalno radim, da odradim program koji stručni štab ima za mene i da iskoristim svaki minut koji dobijem na terenu, da se vratim i ujedno pomognem ekipi. Mnogo mi je značila i prijateljska utakmica protiv Arsenala iz Tivta, kao i čitave mini-pripreme na Zlatiboru.

Janković je bio vrlo zadovoljan posle važne pobede Čukaričkog u poslednjem duelu pred reprezentativnu pauzu, protiv Voždovca.

– Uvek je tamo izuzetno teško, i zbog kvaliteta rivala i činjenice da igraju na veštačkom terenu. Iako sam ušao tek u finišu, mnogo mi je značilo da se ponovo pojavim na terenu. Brzo smo se adaptirali, na kraju se ispostavilo da smo rutinski pobedili. A to u ovoj ligi uopšte nije lako. Naš pristup u svakom meču mora da bude kao protiv Voždovca ili Vojvodine. Te dve utakmice su model kako treba da igramo, kakav odnos moramo da imamo prema svakom rivalu.

U ponedeljak će Čukarički igrati poslednji meč 13. kola Superlige, od 16 časova će na Banovom brdu ugostiti ekipu niškog Radničkog.

– Biće to sigurno mnogo teža utakmica nego protiv Voždovca. Radnički sada imau drugačiji stil igre, promenio je trenera, angažovali su Nenada Lalatovića, koji je bio i u Čukaričkom. Opet, siguran sam da ćemo doći do željenog rezultata ako budemo na našem nivou. Lično, svejedno mi je da li igramo na Banovom brdu ili u gostima. Možda je malo lakše na našem terenu, koji je bolji nego što je to slučaj sa ostatkom lige. Svakako igramo protiv vrlo kvalitetne ekipe, koja će se podizati kako šampionat bude odmicao. Nama su naredna dva susreta koja igramo kod kuće od izuzetnog značaja, ali je sada sav fokus na timu iz Niša – istakao je Janković.

Ofanzivni vezista Brđana veruje da je ljubiteljima fudbala liga daleko zanimljivija nego što je to bio slučaj prethodne sezone.

– Tada su Crvena zvezda i Partizan bili baš dominantni, sada to nije slučaj. Desi se da ponekad ne pobede, čak i da izgube. Mi tek treba da igramo sa večitima, jasno je da će oni biti favoriti u tim duelima, isto tako jasno je da se mi nećemo predavati i da ćemo pokušati da ih pobedimo. Liga je sada zanimljivija, ne treba se plašiti nikoga, pa ni naša dva najveća kluba – kazao je Aleksa Janković.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter