0
Fudbal

Aleksandar Mitrovic (C) celebrates after scoring a goal with Srdjan Babic (L) Dusan Vlahovic Nemanja Radonjic Strahinja Pavlovic Uros Racic (R) Srbija v Svedska - UEFA Nations League-League B-Group Beograd, 24.09.2022 foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

HRVATSKI PORTAL PISAO O ORLOVIMA: „Koja je tajna moćne Srbije?“

Objavljeno: 30.09.22 u 10:29

Hvale komšije naš tim.

Fenomenalne igre fudbalske reprezentacije Srbije hit su u evropski sportskim medijima. Igru Orlova od dolaska Dragana Stojkovića Piksija analizirao je i hrvatski portal Indeks.

Tekst pod naslovom „Koja je tajna moćne Srbije? Čudo od deteta, nestvarni golgeter i svetski rekorder“ analizira igru i doprinos Dušana Vlahovića, skupocenog napadača Juventusa, Aleksandra Mitrovića, koji blista ove sezone nebitno da li je u dresu Fulama ili Srbije, kao i Dušana Tadića koji je svetski rekorder u asistencijama s obzirom da je prošle sezone, sa 37 asistencija, srušio rekord Lionela Mesija iz 2011. godine.

Zaključuje se da je sve krenulo dolaskom Dragana Stojkovića Piksija.

Od početka 2021. godine odigrala je 14 zvaničnih utakmica. Poražena je samo kod kuće od Norveške, remizirala je s Portugalom, Irskom i Slovenijom, a 11 puta je pobedila. Ujedno, ostvarila je napredak na svim tabelama, na FIFA rang listi je 25, a samo 2015. godine bila je na 56. poziciji. Ujedno, kada je u pitanju statistički napredak i analiza koju prave kladionice, Srbija je stigla 16. reprezentacija sveta, samo dva mesta iza Hrvatske. – navodi se u tekstu.

from left Srdjan Babic Dusan Vlahovic Dusan Tadic Sergej Milinkovic-Savic Andrija Zivkovic Aleksandar Mitrovic Sasa Lukic Erhan Masovic celebrate
Srbija v Svedska – UEFA Nations League-League B-Group
Beograd, 24.09.2022
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

U ovom hrvatskom portalu ipak nisu sigurni koliko može naša selekcija na Mundijalu, a naveli su dva razloga takvog razmišljanja.

Prva je to da su Srbi svetski prvaci u tome da sami sebi “sapliću noge“ i iznutra se uruše u najgorem mogućem trenutku i pod najčudnijim okolnostima. Ako je atmosfera u ekipi konačno onakva kakva treba biti, onda je Piksi već napravio veliki deo posla. Drugi je to što nisu imali preterane sreće kod žreba – Brazil je prvi favorit turnira, a Švajcarska jedna od nakonstantnijih reprezentacija iz drugog svetskog razreda. Kamerun bi trebalo da bude najlakši zalogaj, ali i on je bio najbolje rangirani tim iz poslednjeg šešira. – piše u tekstu Indeksa.

Za kraj zaključuju da Srbija nikada nije bila ovako dobra i opasna.

Srbi su i pre dolazili na velika takmičenja sa velikim očekivanjima, ali nisu imali ovoliko aduta na koje se mogu osloniti i objektivnih pokazatelja zašto bi konačno mogli do rezultata. Srbija nikad nije bila ovako opasna. – stoji na kraju teksta.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter