1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PROŠLA U OSMINU FINALA KUPA SRBIJE: Milunović i Kangva tresli mrežu domaćih – moglo je i ubedljivije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.22 u 17:57

Zaslužena pobeda crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Mačve u 1/16 finala Kupa Srbije rezultatom 2:0. Nakon prvih 45 minuta bez golova, crveno-beli su pogotkom Milunovića poveli na startu drugog poluvremena, da bi tu prednost zadržali u nastavku meča. Drugi pogodak postigao je Kins Kangva pri samom kraju meča, nakon ogromne greške domaćih.

PRVO POLUVREME:

Aktuelni branilac trofeja, prvu priliku na ovom susretu imao je već u 3. minutu kada je Katai centrirrao, dok je Pejović odmah reagovao. Ipak, lopta je ponovo došla do zvezdinog napadača, centrirao je loptu do Kulibalija, koji je bio neprecizan.

Novu ogromnu šansu crveno-beli su imali u 14. minutu. Nakon sjajnog centaršuta, Milunović je bio na pravom mestu, ali je Samurović dobro intervenisao.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Nastavile su da se nižu prilike za crveno-bele, novu smo videli nakon nekih 10 minuta. Mirko Ivanić je bio u odličnoj poziciji, na nekih 11 metara od gola Mačve, ali je prebacio gol. Dosta prekida u nastavku, usporilo je ritam ove utakmice, što sigurno odgovara domaćoj ekipi.

Priliku u 42. minutu imao je Gobeljić, nakon centaršuta Mitrovića, koji je probio po desnoj strani. Ipak Zvezdin bek je uputio udarac glavom, koji je završio preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

DRUGO POLUVREME:

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez golova, Zvezda je u nastavku igre vrlo brzo došla do vođstva. Strelac je bio Nemanja Milunović, koji je bio možda i najopasniji igrač u prvih 45 minuta. Nakon kornera i centaršuta Kataija, Milunović je odlično natrčao na loptu, bio je najviši u skoku i tako pogodio za prednost svog tima.

Nastavila je Zvezda da napada nakon vođstva, a prva naredna ozbiljnija prilika viđena je u 64. minutu. Stefan Mitrović je dobio loptu ispred gola domaćih, ali nije uspeo da uputi šut.

Nakon samo 5 minuta, nova opasnost je zadesila Mačvu. Sanogo je asistirao Kataiju, čiji je udarac odbranio golman Filip Samurović, koji je definitivno najbolji igrač Mačve na ovom duelu.

Domaća ekipa, svoj prvi šut u okvir gola, imala je u 80. minutu, ali je golman Zvezde na ovom susretu Zoran Popović, to rutinski odbranio. Pet minuta nakon prve, stigla je i druga, ovog puta odlična prilika za Mačvu. Jevtić je šutirao, ali je Popović ponovo bio na visini zadatka.

FOTO: FK Crvena zvezda

U samom finišu utakmice šansu je dobio i Nemanja Motika, koga zaista dugo nismo videli na terenu. Kada su svi mislili da će se duel završiti minimalnom pobedom crveno-belih, domaći su napravili ogromnu grešku.

Defanzivci Mačve, spetljali su se u kaznenom prostoru, a Kangva je stigao do lopte na oko 5 metara do gola i tako postavio konačan rezultat.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter