0
ATP

FOTO: Twitter/@telavivopen

NOLE POTPUNO ISKREN NAKON POBEDE: „Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao takmičarski skoro tri meseca, zato hvala što ste došli i učinili ovo veče specijalnim!“

Objavljeno: 29.09.22 u 21:18

Rutinska pobeda.

Novak Đoković je na startu turnira u Tel Avivu slavio protiv Španca, Pabla Anduhara – 2:0 (6:0, 6:3).

Nakon meča se prvo publici obratio na hebrejskom.

Veoma dobar meč. Šalom, šalom Tel Aviv. – započeo je Đoković, pa potom dodao.

– Izvanredna atmosfera večeras, hvala vam što ste došli. Volim ovaj teren, publika je ovde vrlo glasna i strastvena kada je reč o sportu, oduševljen sam što igram pred vama, hvala na podršci. – rekao je Novak.

Zatim je malo detaljnije analizirao meč sa Anduharom.

Prvi meč je počeo savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkog drugom gemu, jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u životu. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč. U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, onda sam uspeo da dođem do brejka da ostanem čvrst i fokusiran i zatvorim meč veoma dobro. Veoma sam srećan svojom igrom, nadam se da ću nastaviti ovako i sutra. – kazao je najbolji srpski teniser.

Ipak, očekivao je da se protivnik razigra i pruži otpor nakon što je izgubio prvi set sa 6:0.

Uvek želite da pobedite. Da osvojite sve gemove. 6:0, 1:0 je savršen rezultat kad pogledate semafor, ali je istovremeno i veoma opasno, jer ne možete da igrate bolje nego što već činite, a protivnik može damo da podiže nivo. Tako da sam znao da će se to desiti. Srećan sam što sam zadržao servis u tih nekoliko trenutaka. On je pokušavao da ulazi u teren, bude agresivan, igrao je izvanredne i atraktivne poene. Zadovoljan sam što sam u drugom setu imao taj izazov. Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao takmičarski skoro tri meseca, zato hvala što ste došli i učinili ovo veče specijalnim. – zaključio je Đoković koji je ispraćen ovacijama sa tribina.

U četvrtfinalu Novak će igrati sutra sa Vasekom Pospišilom.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter