0
Košarka

FOTO: KSS

AMERIKA PREJAKA ZA NAŠE DEVOJKE: Srbija eliminisana u četvrtfinalu SP! (FOTO)

Objavljeno: 29.09.22 u 08:21

Ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Sidneju od aktuelnih olimpijskih i svetskih šampionki, prejakih Amerikanki – 88:55.

Borile su se naše mlade devojke tokom celog meča i pružale dobar otpor najjačoj reprezentaciji na planeti, pokazale da je pred njima svetla budućnost i protiv moćnih SAD.

Hrabro su naše košarkašice otvorile utakmicu, pogađale su Nogić, Raca, Stanković, pa je posle četiri minuta bilo 11:7 za Srbiju. Međutim, usledila je serija Amerikanki 11:2 za 18:13, koju je prekinula Đorđević sa četiri vezana poena. Na kraju prvog perioda igre bilo je 25:23 za SAD.

Parirala je ekipa selektorke Marine Maljković i u drugoj deonici snažnim Amerikankama, koje su imale jednocifrenu prednost. Posle trojke odlične Nogić uz faul, bili smo na 31:35. Odlično je funkcionisala veza naših bekova i sjajne Mine Đorđević pod košem u ovom periodu igre. Ipak, u drugom delu četvrtine smo stali, dva-tri neiskorišćena napada i par čudnih sudijskih odluka doneli su prvu dvocifrenu prednost SAD u 19. minutu – 44:33, a na poluvremenu je bilo 50:33.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Pokazale su Amerikanke svoju snagu na početku treće deonice, prednost je rasla… Borile su se naše devojke ali im šut nije išao, pa su skoro pet minuta bile bez poena, sve do trojke Anderson za 36:58. Konačno smo vezali dva uspešna napada, ali i odbranili, pa je u 28. minutu bilo 40:60. Ipak, pogodile su Amerikanke dve trojke i na poslednji odmor otišle sa ogromnih 66:40.

Nastavile su protivnice da pogađaju, posle dva minuta igre podigle na 74:40, a naš tim je ponovo više od tri minuta bio bez koša. Pokazali smo ponovo zube serijom 6:0 i malo se trgli (46:74), ali su Amerikanke predvođene raspoloženom Plam ponovo trojkama otišle na preko 30 poena viška i privele meč kraju.

FOTO: KSS
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter