0
AdmiralBet ABA Liga

Aba liga finale Crvena Zvezda - Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

(ANKETA) ADMIRALBET ABA LIGA SAMO ŠTO NIJE POČELA: Evo protiv koga igraju srpski timovi u prvom kolu!

Objavljeno: 29.09.22 u 19:16

Navijači željno ičšekuju početak.

Pripreme za sve košarkaške ekipe iz regiona, gotovo da su završene, dok su neki već krenuli sa takmičarskim mečevima (FMP Meridian). Nova sezona u regionalnog AdmiralBet ABA ligi počinje 30. septembra i to utakmicom između Zadra i SC Derbija.

Ko će osvojiti AdmiralBet ABA ligu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Što se tiče srpskih ekipa, Crvena zvezda će ugostiti povratnika u regionalno takmičenje ekipu MZT-a, koja je iako je bila vicešampion ABA 2 lige, ipak obezbedila učešće u ovom takmičenju i to zbog ograničenja broja klubova iz jedne države. Naravno, crveno-beli su apsolutni favoriti, a potrebno je da se desi ogromno čudo, pa da gosti iz Makedonije slave. Ovaj meč, na programu je 1. oktobra od 20 časova.

FOTO: STARSPORT

Na drugoj strani, ekipa Partizana će gostovati Ciboni u Zagrebu, dan kasnije i to od 17 časova. Hrvatski tim je ovog leta jedva uspeo da se održi u životu i do poslednjeg momenta se niej znalo da li će moći da nastupa u AdmiralBet ABA ligi. Ipak, pošto su uspeli da se koliko toliko stabilizuju, na megdan im stiže individualno, možda i najkvalitetnija ekipa u ovoj ligi.

Kevin Punter (L) Yam Madar and Uros Trifunovic (R)
EuroCup-Partizan v Andora
Beograd, 09.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Što se tiče ostalih srpskih ekipa, Borac će gostovati Cedevita Olimpiji 2. oktobra od 21 čas, dok će FMP i Mega odigrati poslednji duel prvog kola dan kasnije od 18 sati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter