0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKO PRIZNANJE ZA ŠLJIVIĆA: Zvezdino dete među najtalentovanijima na svetu! (FOTO)

Objavljeno: 28.09.22 u 15:52
Svake godine, eminentni britanski list „Gardijan“ objavljuje listu od 60 najtalentovanijih igrača na svetu u određenom godištu, a ovog puta je tu i Jovan Šljivić.

Iako još uvek ima 16 godina, već sada je jedan od najboljih fudbalera Grafičara i krupnim koracima ide ka tome da postane prvotimac Crvene zvezde. Vrlo brzo se Šljivić prilagodio na seniorski fudbal i napravio skok od kadeta Crvene zvezde do prvog tima Grafičara za koji je u dosadašnjem delu sezone na devet utakmica postigao četiri gola i upisao dve asistencije. Takođe, već sada nastupa za stariju generaciju reprezentacije Srbije, a u sezoni za nama je bio jedan od najboljih fudbalera i Zvezdine kadetske selekcije koja je osvojila titulu, ali i nacionalnog tima za dečake do 17 godina koji je stigao do polufinala Evropskog prvenstva.

Foto: FK Crvena zvezda

Gardijan ga opisuje kao jednog od „najsigurnijih“ talenata iz Srbije u smislu toga da se već sada ističe tehnikom i kreativnošću. Dodaju da je reč o vitkom, pokretljivom i svestranom plejmejkeru koji je zaista jak na lopti, ali i sposoban da dribla u punoj brzini, te da svojim dodavanima pronalazi nepredvidiva rešenja.

Jovan Šljivić je rođen 14. oktobra 2005. godine i u Zvezdu je kao jedanaestogodišnjak stigao iz rodnog Kruševca. Podjednako se dobro snalazi i kao „desetka“ i kao „osmica“, tako da će vreme pokazati na kojoj će se poziciji u potpunosti profilisati, ali nema sumnje da je reč o budućnosti, kako Crvene zvezde, tako i srpskog fudbala.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter