FOTO: BSS
in

POTPISAN SPORAZUM: Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije za bolju budućnost! (FOTO)

Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji.

Zajedničkim sngama u nove pobede, u bolje sutra, u svetlu budućnost plemenite veštine! Predsednici bokserskih saveza Republike Srpske i Srbije, Slavenko Ristić i Nenad Borovčanin, potpisali su u Bijeljini sporazum o saradnji između ova dva saveza, čime će bokserima i bokserkama iz Srpske biti omogućeno da učestvuju u svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.

Ovo je nastavak saradnje dveju bratskih saveza koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu deo sportskih seminara koje organizuje Bokserski savez Srbije.

Najbolji primer je Sara Ćirković, evropska šampionka iz Republike Srpske koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića počeli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci gde ćemo ponovo u ringu videti i članove legendarnog kluba sa Vrbasa, BK Slavija koji je u svojim redovima imao i Marjana Beneša. Želimo na najbolji mogući način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni. – naglasio je Borovčanin.

FOTO: BSS

Predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske Slavenko Ristić oduševljen je nastavkom saradnje sa BSS, što se predsednik BSS Borovčanin potrudio i našano načina da pomogne talente iz Srpske.

Boks je plemenita vještina. Ceo život sam voleo borilačke sportove i odlučio sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu decu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju. – istakao je Ristić.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin poklonio je ovom prilikom boksersku opremu Klubu borilačkih sportova TRB iz Bijeljine.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Autor: HotSport

ŠOK ZA REAL MADRID: Jedan od najboljih košarkaša povređen pred početak Evrolige!

NAŠI SREDNJOŠKOLCI NAJBOLJI NA SVETU: Zlato za košarkaše Srbije! (FOTO)